Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Mosogatógép tisztítás és karbantartás - Tippek és trükkök a hosszú élettartamért

1337
Mosogatógép tisztítás és karbantartás - Tippek és trükkök a hosszú élettartamért

Mosogatógép tisztítás, mosogatógép karbantartás? Minek is az? – gondolják sokan. Végtére is, a készülék napi rendszerességgel serénykedik az edények tisztításával, így könnyű azt feltételezni, hogy akkor magát is „elmossa”. A valóság azonban az, hogy a szennyeződések könnyen fel tudnak halmozódni odabent, mely idővel a készülék hatékonyságára és élettartamára is árnyékot vethet. A következőkben sorra vesszük, hogy melyek a legfontosabb lépések, ha a mosogatógép tisztítása, karbantartása a cél.

 

Mosogatógép tisztítás: apró elemek, karok, szűrő


A mosogatógépek nem létezhetnének forgó karok nélkül, melyek vizet permeteznek a készülékben lévő edényekre. Ha azonban nem forognak rendesen, netán a rajtuk lévő fúvókák tele vannak ételmaradványokkal, az edények sem lesznek ragyogóan tiszták. A mosogatógép tisztítása során érdemes tehát átnézi a karokat, hogy működnek-e, illetve a lyukakba szorult szennyeződéseket is eltávolítani egy fogpiszkáló segítségével. A Miele mosogatógép még mosogatókar-vezérléssel is rendelkezik, így azonnal kijelzi nekünk, ha esetleg valami szabotálná a forgás útját.

Ha nem történik meg rendszeresen a mosogatógép szűrő tisztítása, az szennyeződés-felhalmozódáshoz és kellemetlen szagokhoz vezet. Szánjunk rá néhány percet havonta, hiszen gyakorlatilag csak le kell mosni a csap alatt. A Miele készülékek például nemcsak rendkívül hatékony szűrőrendszerrel kecsegtetnek, de még figyelmeztetést is kapunk arról, ha a szűrő telítődött volna. 

 

Mosogatógép karbantartás: a mosogatógép vízkőtelenítése, belső átmosás, külső felületek


A mosogatógép tisztítás, karbantartás egyik alappillére a vízkőtelenítés. Habár barátságosan hangzik az ásványi anyag kifejezés, a vízkőként emlegetett csendes gyilkos fokozatosan rakódik rá a fűtőszálra és egyéb alkatrészekre, aminek végül a komplett berendezés látja kárát. Ehhez elegendő lehet egy ecetes-szódabikarbónás átöblítés, egy kis mosogatógép só, de választhatunk olyan mosogatógépet is, amivel még ennyi macera se lesz. A Miele készülékek esetében például alapfelszereltség az integrált vízlágyító. Ennek hála minden percben garantálva lesz az optimális vízkeménység, nem mellesleg kivételes mosogatási eredményt érhetünk el = búcsú a fehér üledéktől a poharakon, tányérokon.

Kellemetlen szagok áradnak a készülékből? Bizony, a mosogatógép tisztítása során nem érdemes megfeledkezni a beltérről sem és havonta legalább egyszer alávetni a készüléket egy ún. „üres” tisztító programnak. Ehhez nem kellenek drága tisztítószerek, elég csak lefuttatni a Miele mosogatógép intenzív (75°C) programját. A friss vizet használó mosogatórendszerrel ellátott készülékek esetében pedig szinte magától értetődő lesz a higiénia, hiszen bármiféle noszogatás nélkül cserélik le a vizet minden öblítési szakasz után.

A mosogatógép karbantartás lépéseiből a külső felületek sem maradhatnak ki, ha már csillog-villog a beltér. Az ajtópanel tele lehet ujjlenyomatokkal, az ajtó körüli szélekhez pedig nehezen ér el a vízsugár. A Miele készülékek CleanSteel rozsdamentes acélfelületei megkönnyítik a mosogatógép tisztítás gondját, hiszen elég csak áttörölni azokat, még vegyszer sem kell hozzá. 


Új mosogatógép vásárlásán töri a fejét? Tekintse meg készülékeinket!


címkék: