Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Miért jó és hogyan működik a gőzsütő?

1281
Miért jó és hogyan működik a gőzsütő?

A modern konyhák egyik kihagyhatatlan eszköze a gőzsütő, hiszen az egészséges és ízletes ételkészítés ma már kiemelkedő szemponttá vált, nem mellesleg a gőzsütő vélemények is erről tanúskodnak. De miért érdemes befektetni rá, és hogyan működik ez a konyhai kis csoda? 

 

Hogyan működik a gőzsütő? A gőzsütő használata a tetőfokára hág a Miele-vel!


A gőzsütő alapvetően egy olyan konyhai eszköz, amely forró levegő helyett forró gőzzel főzi, vagy sokkal inkább párolja az ételeket. Az alapanyagok gyönyörűen megpárolódnak, megfőnek anélkül, hogy közvetlenül érintkeznének a vízzel. Az innovatív gőzölőrendszer a Miele gőzsütők esetében a sütőtéren kívül helyezkedik el. Az oxigén kiszorítása miatt pedig gyors felfűtés, optimális hőmérsékletmérés, és tökéletes végeredmény érhető el. Mivel a sütőtérben nem képződik vízkő, így a tisztítás is rendkívül egyszerű lesz. Sőt, az 1,5 literes víztartály lehetővé teszi, hogy akár a hosszabb ételkészítési folyamatokat se kelljen megszakítani. A gőzsütő hátrányai között említhető a magasabb ár, azonban a kezdeti költségek igen hamar megtérülnek, ha felfedezzük az előnyöket!

 

Miért jó a gőzsütő? A gőzsütő előnyei, gőzsütő vélemények


  • Egészségesebb étkezés

Nem titok, hogy a hagyományos értelemben vett sütés vagy főzés során az tápanyagok egy része elvész, a gőzsütőben azonban a párolás révén nemcsak az értékes tápanyag marad meg, de a fenséges íz is. Sőt, kalóriaszegényebb ételekkel gazdagodhat az asztalunk, tekintve, hogy nem kell annyi zsírt vagy olajat használnunk a sütésnél. Egy igazán príma kis eszköz tehát a tudatos és egészséges étkezés híveinek. A Miele sütő esetében ott van például az automatikus menüpárolás lehetősége is, így egyszerre három különböző étel programját kombinálhatjuk. A készülék állítja be helyettünk a hőmérsékletet, az időtartamot, és a sorrendet, így nekünk mindössze annyi dolgunk lesz, hogy a sütnivalókat a megadott időpontban és sorrendben elhelyezzük odabent.

  • Villámgyors elkészítés

Már a vacsorakészítés is órákat vesz el az életedből? Szerencsére a gőzsütő hatékonyan gyorsítja fel az ételkészítés folyamatát. Egyrészt a víz sokkal jobban vezeti a hőt, mint a levegő, másrészt pedig a forró gőz gyorsabban áthatol a finomságokon, így a főzési idő is jelentősen lerövidül. Ez ideális megoldás a rohanó hétköznapokon, avagy akkor, amikor nincs időnk a konyhában állni. Az egyedi elrendezésű és tájolású Miele DualSteam gőzfúvókák kulcsszerepet játszanak a gyors ételkészítésben. A gőzsütő használata során a 3,3 kW-os külső gőzfejlesztő nemcsak összehangolt és ízletes eredményeket produkál, de időt és energiát takarít meg nekünk.

  • Sokoldalú felhasználás

A gőzsütő előnyei közé tartozik az is, hogy nyugodtan el lehet rugaszkodni a hagyományos sütők korlátaitól, és szinte bármit elkészíthetünk vele. A Miele készülékek sokoldalúsága ez esetben is lenyűgöző. Felmelegítés, blansírozás, melegentartás vagy felolvasztás - bármilyen funkciót is választunk, a legkülönfélébb ételeket készíthetjük el a saját elképzeléseink szerint, mindezt a legjobb minőségben és végeredménnyel. A Miele masináiban nemcsak automatikus menük várnak, de a könnyű hámozás, a befőzés, a szuvid párolás, de még a kelesztés sem lesz akadály. Az akár 40 literes sütőtérnek köszönhetően pedig egyszerre nagyobb mennyiségeket is elkészíthetünk, mindezt anélkül, hogy másnap előröl kellene kezdjük a sütés, főzés gondját.


Tovább a termékekre

 

 

címkék: