Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Szárítógép tisztítás, amit jó nem elfelejteni

1170
Szárítógép tisztítás, amit jó nem elfelejteni

A szárítógépek a modern háztartások nélkülözhetetlen eszközévé váltak, hiszen áttörő megoldást kínálnak a korábbi hercehurcára. Azonban, mint minden más háztartási készülék, ők is igényelnek egy kis karbantartást az optimális teljesítmény és hosszú élettartam biztosítása érdekében. 

 

A szárítógépek is igénylik a törődést


Szárítógépünk fáradhatatlanul veszi át tőlünk a szárítás terhét, és pillanatok alatt varázsolnak nekünk üde ruhákat. A rendszeres használat közben azonban textilszálak, szöszök, por és mosószermaradványok halmozódnak fel a készülék különböző részeiben, amelyektől jobb megválni. A szárítógép tisztítása tehát egyáltalán nem elhanyagolható szempont, így szánjuk rá azt a pár percet.

 

Mi történik, ha elmarad a szárítógép tisztítás, hőszivattyús szárítógép tisztítás?


Amennyiben szemet hunyunk a szárítógép tisztítás felett, akár súlyosabb problémák is felléphetnek. Feledékenységünk egyik legnyilvánvalóbb jele, hogy kellemetlen szagúvá válik a készülék, ami aztán már a ruhákon is érződni fog. A nedves, meleg környezet ugyanis ideális táptalajt nyújt a baktériumok és penészgombák szaporodáshoz, amik aztán könnyen visszakerülhetnek a frissen mosott ruhákra.

A másik észrevehető probléma az, ha a ruhanemű egyenetlenül szárad, a felgyülemlett szennyeződések ugyanis akadályozzák a szárítógépen belüli légáramlást. A megnövekedett terhelés csökkent hatékonysághoz, hosszabb szárítási időhöz és magasabb energiafogyasztáshoz vezethet. Előrehaladott állapotban pedig akár tűzveszéllyel is számolnunk kell. A szárítógép tisztítása tehát nem csupán esztétikai kérdés, hanem egy fontos lépés a készülék élettartama, a hatékonysága, illetve otthonunk és családunk egészségének védelme szempontjából. 

 

A szárítógép tisztítása könnyedén, a szárítógép szűrő tisztítása


A szárítógép tisztítás nem merül ki annyiban, hogy időnként fényesre csiszoljuk az üvegajtót vagy letörölgetjük a tetejét. A készülék belső alkatrészeire is oda kell figyelnünk. A kivehető víztartály ürítését még úgy ahogy észben is tartja az ember, hiszen minden alkalom után megtelik. A szárítógép szűrő tisztítás viszont annál több ember fejéből megy ki. 

Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy Miele szárítógép legyen az otthonodban, akkor a tisztítás terén is elsőbbségben lesz részed! A minőségi konstrukció, a rendkívül hatékony szűrőrendszerek és a könnyen hozzáférhető karbantartási elemek segítik a felhasználót a gép tiszta és biztonságos állapotának fenntartásában. Ráadásul a gyártó speciális tisztítószereket is kínál a készülékekhez, így tényleg gyerekjáték lesz a szárítógép tisztítása.

Ideális esetben a felső szálszűrőt minden alkalom után meg kell tisztítani, hiszen itt akadnak fent elsőként a textilszálak. A Miele esetében a felső szálszűrő egy mozdulattal kivehető a helyéről. Ezután már csak kézzel ki kell belőle szedni a látható szennyeződéseket, a finomabb szöszöktől pedig porszívóval is megszabadulhatunk.  Az alsó szálszűrőt is egyből megtaláljuk, hiszen egy műanyag burkolat mögött rejtőzik a készülék alsó részén. Itt általában azok a leheletfinom szennyeződések lakoznak, amik a felső szálszűrőn nem akadtak fent. Kikapcsolt állapotban nyissuk ki a kis fedlapot, vegyük ki és mossuk el a szűrő lelkét, a habszivacsot. Miután megszáradt, már vissza is tehetjük a gépbe, és készen is vagyunk.


Egy minőségi szárítógépet keres?

Tovább a termékekre

 

címkék: