Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Miele szárítógép

24298
Miele szárítógép

Miele szárítógép - innováció és kényelem otthonában


Használja ki egy modern szárítógép nyújtotta előnyöket! Amellett, hogy a Miele szárítógépek rendkívül csendesek és energiatakarékosak, számos olyan technikai újítással is rendelkeznek, melyek megkönnyítik a mindennapokat. A szárítási asszisztens például egy olyan korszerű segítség, mely Ön helyett választja ki a textília típusának leginkább megfelelő programot, így biztosítva a mindig tökéletes eredményt. Az intelligens dob-reverzálás egyenletes száradást biztosít ruhái számára, teljesen gyűrődésmentesen. A Miele szárítógép méhsejtszerkezetes dobkialakítása kíméli ruháit és a vasalást is megkönnyíti. Nem tudja egyből leállítani a programot és kiszedni a ruhákat a gépből? Semmi gond! Az automatikus fellazítás megfelelő időközönként átforgatja őket, elkerülve így azok esetleges meggyűrődését.

 

 

Válassza Ön is a Miele minőséget!

Kimagasló energiahatékonyság, megbízható minőség és maximális kényelem 20 éves élettartamra tervezve!

Tekinste meg Miele szárítógépeinket otthona kényelméből országos házhozszállítással! A raktáron lévő termékeket 2-5 munkanapon belül ki is szállítjuk.

 

Aktuális kínálatunk


 

Alig hallható működés

A Miele szárítógép tervezése során meghatározó szempont volt a lehető legalacsonyabb zajszint elérése. A+++ besorolású gépeink 66 dB-es zajkibocsájtásukkal igazán csendes és nyugodt működést tesznek lehetővé.

alig hallható miele szárítógép

 

Praktikus és esztétikus dobvilágítás 

Minden modellünk rendelkezik ezzel a hasznos funkcióval, mely lehetővé teszi, hogy Ön jobban átláthassa a dob tartalmát, és így egyetlen ruhadarab se maradjon benne a szárítógépben.

Miele szárítógép dobvilágítással

 

Indítsa el szárítógépét akkor, amikor Ön szeretné!

A napi feladatok tervezésekor óriási segítséget nyújthat a késleltetett indítási funkció, mellyel akár 24 órával előre be tudja állítani a program indulásának időpontját. Mire hazaér a bevásárlásból, a Miele szárítógép már el is végezte a munkát!

miele szárítógép időzített indítással

 

Vasalás helyett: SteamFinish

Ezzel a nagyszerű opcióval nem kell többé a vasalással bajlódnia. A gőzsimítási program extra simává varázsolja ruháit, hogy Önnek több ideje maradjon az igazán fontos dolgokra.

steamfinish gőzsimítás Miele szárítógép

 

 

Mindig száraz és illatos ruhák

A hagyományos szárítás alkalmazásával gyakran kellemetlen szagúak lehetnek kedvenc ruháink, ráadásul a baktériumok is megtelepedhetnek rajtuk. Egy korszerű Miele szárítógéppel mindez elkerülhető! A készülékekhez külön kifejlesztett, FragranceDos illatpatronok még tovább fokozzák a tiszta ruhák élvezetét: elbűvölő illatkreációk, lenyűgöző frissesség akár négy héten át! A tökéletes szárazságról a szabadalmaztatott PerfectDry technológia gondoskodik: a szenzorok érzékelik a víz keménységét, és automatikusan ehhez az értékhez igazítják a megfelelő szárítási időtartamot. A 12 féle szárítási program még a legkényesebb ruhaneműihez is tökéletes megoldást nyújt, a lágy gyapjúpulóverektől kezdve egészen a finom selyemtextíliákig, mindig tökéletesen száraz, gyűrődésmentes és illatos.

 

Energiatakarékosság és megbízhatóság 20 éven át


A Miele neve napjainkban egybeforrt a minőség és a megbízhatóság fogalmával, mely szárítógépeinél sincsen másképp. A tökéletességig fejlesztett, csúcskategóriás Miele háztartási gépek extra hosszú, 20 éves élettartamra lettek tervezve, így Ön hosszú éveken át élvezheti szárítógépét. A rendkívül strapabíró, zománcozott készülékfront kívülről is védi a készüléket a külső behatásokkal szemben, megkönnyítve ezzel tisztán tartását és meghosszabbítva élettartamát. Bármilyen háztartási gépet is vásárolunk, az egyik fő szempontunk természetesen mindig az energiatakarékosság. A Miele ezen a téren is élen jár. Az EcoDry technológia szavatolja a tartósan alacsony fogyasztást és a rövid programidőt. A gépek gazdaságos működését tovább fokozza az EcoFeedback visszajelzési funkció is: tudja meg pontosan, mennyi energiát fogyasztott el egy-egy program alkalmával! A hőcserélőt nem kell karbantartania a hatékony működéshez: a készülék gondoskodik ennek tisztításáról, növelve ezzel az energiafogyasztás alacsony szinten tartását.

 

Szárítógép? Minek és melyiket?!


Sokan azt gondolják, hogy a szárítógépek feleslegesek, csak a helyet foglalják, és plusz kiadást jelentenek. Amennyiben van erkélyünk vagy kertünk, nyáron kiteregethetjük a kimosott ruhát a szárítóra, hogy a szabad levegőn száríthassuk, azonban ahol ezek a lehetőségek nem adottak, nem árt, ha beruházunk egy szárítógépbe.

 

5 ok miért jó, ha van szárítógép a lakásban:

1.    Levegő páratartalma nem nő:
hagyományos szárítás közben a ruhákból eltávozó víz a lakásban „kering" és lecsapódik az egyes tárgyakra, a nagy mennyiségű pára pedig az ablakok, ajtók vizesedését és a falak penészesedését is eredményezheti. Szárítógép használata esetén ez a veszély nem fenyeget minket, hiszen a szárítógép a ruhákban lévő nedvességet összegyűjti.

2.    Kisebb helyigény:
a szárítógépek az álló vagy akár a falra szerelhető szárítóknál is kevesebb helyet foglalhatnak, esztétikus kinézetük miatt beillenek a környezetbe, nem mellesleg a száradó ruhákat sem kell kerülgetni órákig vagy napokig. Találhatunk egymásra helyezhető vagy pult alá építhető szárítógépet is, előbbit elhelyezhetjük a mosógép tetején, ha az alkalmas rá, utóbbit pedig akár a konyhában is a pult alá építve.

 

kis helyigényű Miele szárítógép
Miele szárítógép mosógépre helyezve, helyet takaríthatunk meg.

3.    Időtakarékosság:

mosás után nem kell plusz időt fordítani a kiteregetésre majd várni, hogy megszáradjanak a ruhák, ami nyáron, illetve fűtési időszakban viszonylag gyors, de ha rossz idő van, és már nem fűtünk akár 1-2 nap is lehet. Szárítógép használatával a mosógépből kiszedett ruhákat csak átdobjuk a szárítóba, kiválasztjuk a programot és anyagtól függően maximum egy óra múlva rakhatjuk is a szekrénybe.

4.    Illatos ruhák:
ha szárítás során nem tudnak megfelelően szellőzni a ruhák, dohos szaguk lehet, vagy ha kint felejtjük az udvaron, miközben a szomszédban fát égetnek, moshatjuk újra ruháinkat a rossz szagok átvétele miatt. Egy Miele szárítógép illatpatronokkal is használható, melyek kellemes illatot adnak a frissen mosott ruháknak.

 

könnyen tölthető illatpatron a Miele szárítógépekhez
Könnyen behelyezhető illatpatron a még illatosabb ruhákért.


5.    Vasalás elhagyása:
egy jól megválasztott szárítógéppel a mosás és száradás utáni plusz vasalási idő is megspórolható. A Miele szárítógépek textilkímélő dobbal felszereltek, méhsejtrácsos kialakításuk által pedig nem okoznak kárt a ruhákban, egyenletes és tökéletes szárítást tesznek lehetővé. A textíliák kevésbé gyűrődnek, így a vasalás akár el is hagyható.

 

 

Tekintse meg Miele szárítógép kínálatunkat és könnyítse meg mindennapjait a gyors és egyszerű szárítással!

A ruhák szárítása – főleg a hidegebb hónapokban – akár napokat is igénybe vehet, nem beszélve a teregetésről, mely szintén idő- és helyigényes feladat. Tegye életét kényelmesebbé, ruháit pedig bársonyosan puhává és illatossá. Válassza a minőséget és a megbízhatóságot, válasszon Miele szárítógépet!


 

Milyen típust válasszak?


Működési elv alapján két fajta szárítógépet különböztetünk meg. A kondenzációs szárítógépek legfőbb előnye, hogy általában olcsóbban beszerezhetőek. Hátrányuk, hogy fogyasztásuk magasabb, mint a többi Miele szárítógép típusnak. Jelenleg a legmodernebb kategóriát a hőszivattyús szárítógépek képviselik a piacon. Alacsonyabb hőveszteséggel dolgoznak, így az előző típushoz képest jóval kevesebb a fogyasztásuk. Alacsonyabb hőfokon végzik el a szárítást, így a kényesebb ruhaneműkhöz is rendkívül gyengéd megoldást kínálnak. Mindkét fajta nagy előnye, hogy az elavultabb, légkivezetéses szárítógépekkel szemben ezek használatához nem kell a falat kifúrni, így bárhol elhelyezhetőek, csupán egy konnektorra van szükség a működtetésükhöz. Létezik egy harmadik típus is, mely igazán helytakarékos megoldást kínál. A mosó-szárítógép egyesíti magában mindkét Miele terméktípus előnyeit.

Ha már kiválasztottuk a számunkra megfelelő típust, jöhet a következő kérdés: milyen méretű és telepíthetőségű modellre essen a választásunk? Helyezze új szárítógépét közvetlenül Miele mosógépe mellé, vagy akár válasszon praktikus, konyhabútorba is beépíthető szárítógépeink közül.

Mi a különbség a mosó-szárítógép, illetve a szárítógép között?


Miele szárítógép vagy mosó-szárító egyben

 

Alapvetően ahogy a neve is mutatja, az egyik két folyamatot végez el, a másik csak egyet.

A Miele mosó-szárítógépje már hozza a Miele márka adottságait, amelyektől igazán briliáns a brand – minőséget garantál a hétköznapokban! A textilkímélő dob, a tiszta és hatékony mosás, az energia- és időtakarékosság alapfelszereltséget képez a Miele mosógépeinél, ezek mellé a szárítógép részeként olyan funkciót is beépítettek, mely 50%-kal kevesebb gyűrődést eredményez a ruhán - így kevesebb vasalásra van szükségünk! Ha olyan az anyag, amely csak részben gyűrődik, akkor akár vasalnunk sem kell – ez nagyban megkönnyíti a hétköznapokat!

Mivel a mosó-szárítógép két gépet helyettesít, kisebb helyen elfér – ez hasznos, ha nem áll nagy tér rendelkezésünkre – továbbá kis mosási mennyiségeket egyetlen menet segítségével mos és szárít meg – tehát vizet és energiát, no meg persze időt is spórolunk!

Ha nagyobb mennyiségű ruhát kell mosnia, akkor szokták javasolni, hogy külön vásárolja meg a Miele mosógépét, illetve a Miele szárítógépét is. A kompakt gépek akár 7 kg ruha mosására és szárítására is alkalmasak.

A paneleket tekintve van egyenes panel és döntött. Egyfelől ízlés, stílus kérdése, hogy melyik illeszkedik jobban a ház stílusához, másfelől pedig helytakarékosságot is kínál – az egyenes panel beépíthető, így akár egy konyhapultban is jól mutat!

Csak szárítógép?

különálló Miele szárítógép hasznos funkciókkal

 

Nem kell aggódnia, ha külön veszi meg ezeket a termékeket – mindkettő precíz és pontos, a Miele szárítógépe is pontosan olyan minőséget garantál, mint kompakt társai. Tökéletesen szárít, az illatok megmaradnak, a ruhák frissek és ropogósak lesznek! Energiatakarékosak, illetve ami igazán fontos szempont, hogy kevés páratartalmat generálnak – ezzel óvhatja a helyiséget az esetleges penészesedéstől! A könnyű tisztíthatóság is kiemelendő – külön tárolórekesz áll rendelkezésünkre, az esetleges szálak, bolyhok és más textilmaradványoknak, amelyeket egyetlen mozdulattal üríthet ki.

A kezelési kényelem itt sem elhanyagolható – több nyelven elérhető programozás, dobvilágítás, hogy még véletlenül se maradjon egyetlen egy darab se a dobházban, illetve késleltetési funkció és hátralévő idő jelzése.

A Miele könnyebbé teszi az életet – a hétköznapok rohanásához igazodva a gépek elvégzik Ön helyett a munkát – kiválóan teljesítenek, precíz és pontos munkát végeznek, ezzel időt és pénzt spórolva Önnek!

 

 

Válassza Ön is a Miele minőséget!

Kimagasló energiahatékonyság, megbízható minőség és maximális kényelem 20 éves élettartamra tervezve!

Tekinstemeg Miele szárítógépeinket otthona kényelméből országosházhozszállítással! A raktáron lévő termékeket 2-5 munkanapon belül kiis szállítjuk.

 

Aktuális kínálatunk


 


 

Kondenzációs vagy hőszivattyús? Segítünk dönteni!

A Miele szárítógép termékválasztékának összehasonlítása



Egy Miele szárítógép minden háztartásban jól jön, a ruha gyorsabban szárad, szinte minimális vasalásra lesz szükség, ez pedig sok időt spórol meg. Ha szárítógép vásárláson töri a fejét, mi segítünk az alábbi cikkel, hogy melyik a legmegfelelőbb választás, ami teljesíti az Ön igényeit.

Működési elv
A kondenzációs szárítógép alapelve, hogy a meleg levegő a dobban kering, nem kerül ki a helyiségbe. A párás levegő a kondenz hűtőszerkezettel találkozva vízzé válik, ez pedig egy tartályba vagy a már összekötött lefolyóba csorog. A módszer sokat segít abban, hogy a falak ne párosodjanak, vizesedjenek.

A hőszivattyús szárítógép napjaink legmodernebb technológiája, amely még energiatakarékos is. A kondenzációs gépekhez képest feleannyi áramot fogyaszt. Zárt rendszerben kering a meleg levegő, amelyet annyira lehűt, hogy pára sem képződik belőle. Alacsonyabb hőfokon szárít.

 

szárítás könnyedén Miele szárítógéppel


Zajszint
Egy Miele szárítógép nagyjából 65 dB-el működik, ami megfelel egy normál mosógépnek. Mindkét típus körülbelül ezen a szinten mozog, nem okoznak zavaró hanghatásokat.



Hasznos funkciók
Mindkét esetben vannak olyan funkciók, amik megkönnyítik a szárítást, vasalást. Ide tartoznak például azok, amelyek a speciális, érzékeny textíliákért felelősek, illetve azok is, amelyek felfrissítik a textil anyagszerkezetét – különösen igaz ez a gyapjúnál. Ide tartozik még az energiatakarékosság és a kevesebb páratartalom generálása is.



Tisztítás
A szárítógépek karbantartása igen fontos feladat, amelyet mi magunk is elvégezhetünk, ezzel megelőzhetjük az esetleges problémákat. A Miele szárítógépei olyan szálszűrővel vannak ellátva, amely segítségével könnyedén kitakarítható a dobrész, hiszen fennakadnak ezek az apró szálak. A víztartály pedig könnyen kivehető és üríthető. A Miele szárítógépei olyan különleges felülettel rendelkeznek, ami, legtöbb típusnál saválló, ellenáll a karcolódásnak, illetve a korrózió is elkerülhető. Ezzel nagyot dob az élettartamon.

könnyen tisztítható Miele szárítógép


Válassza az Ön háztartásának, igényeinek leginkább megfelelő szárítógépet. A Miele garanciát vállal a termékeire, tesztek alapján különösen hosszú élettartamot garantálnak. Nagy előnye még, hogy a Miele ezekhez az eszközökhöz speciális tisztítószereket is kínál, amelyekkel gyerekjáték lesz a takarítás! Óvják és védik a felületet amellett, hogy alaposan letakarítják az esetleges szennyeződéseket.

A működési elv tehát egyszerű, azonban mutatunk 8 okot, amely a hőszivattyús Miele szárítógép mellett érvel:

A hőszivattyús szárítógép legfontosabb jellemzője, hogy a levegő a berendezés belsejében kering. A frissen mosott nedves ruha hatására a meleg levegő, amely a kondenzátorban található, a környezeti hideg levegő hatására fokozatosan lehűl. A lehűlés hatására a ruhában található nedvesség pedig folyamatosan kicsapódik. Ezt követően a levegő ismét a szárítógép belsejébe jut, és ez a folyamat ismétlődik.


- Minimális nedvességvesztés

Legjobb védelem szobáinak és bútorainak: 50 százalékkal kevesebb nedvességvesztést biztosítanak a Miele szárítógépek. Így otthona is szárazabb lehet, nem csupán ruhái.


- Első osztályú felületek

A Miele szárítógépek nemcsak a szemnek készültek.  A bevonat karcolás-, sav- és korrózióálló, valamint könnyen is tisztítható. Manapság nem csupán arra van igény, hogy egy háztartási eszköz strapabíró és hosszú élettartamú legyen, hanem arra is, hogy stílusos és dekoratív is. Ezt a kettősséget testesíti meg a Miele.

Első osztályú felületek


- Egyedülálló minőség

A Miele alapos vizsgálatnak alávetett, különösen hosszú élettartamú termékeket kínál a szárítógépek területén is. A hőszivattyús szárítógép sem kivétel ez alól.


- Automatikus plusz

Vegyes textília esetén is használhatja ugyanazt a programot.  A pamut és a könnyen kezelhető textíliát kényelmesen kombinálhatja ugyanabban a töltetben.


- Abszolút kíméletesen kezeli a kedvenc ruhadarabokat 

Az érzékeny gyapjútextíliák különösen kímélő és értéktartó kezelést kapnak a hőszivattyús szárítógépekben.

Kiméletes a ruhadarabokkal


- 30%-kal kevesebb vasalás

A nedves és a száraz ruhadarabok is szemmel láthatóan simábbak lesznek. Jó hír, hogy ezáltal kevesebb vasalásra lesz majd szükség!

 


- Gyűrődésvédelem 

A program befejezése után a szárítógép rendszeresen fellazítja a ruhát és megóvja a képződő gyűrődésektől.


- Outdoor ruházat számára is tökéletes

A speciális program a kültéri, magas minőségű ruhákat is kímélően szárítja. Megtartja a többrétegű membrántextilek funkcionális tulajdonságait.

 

hőszivattyús miele szárítógép

TMV840 WP SFinish&Eco XL Tronic Miele szárítógép, hogy megússza szárazon!


TMV840 WP SFinish&Eco XL Tronic Miele száítógépAz A+++ osztályú Miele szárítógép hatékony megoldást kínál a ruhák gyors és precíz száradásához. Textilkímélő dobjában 9 kg töltetű textília is elfér.

Azonban, hogy igazán eredményes szárítást tudjunk elérni, érdemes 70%-os töltettel használni, hiszen a megfelelő száradást a szellős elrendezés is biztosítja. Egy átlagos szárítási program ideje 3 óra 43 perc, viszont lehetőség van 1-2 órán belüli szárításra is.

Ezt az EcoDry technológia is garantálja, mely folyamatosan hozzájárul a rövid szárítási időhöz és az alacsony energiafogyasztáshoz.

Fontos a tökéletes végeredmény!

Legyen szó sportruházatról vagy érzékeny gyapjúról, a Miele szárítógép mindig a legmagasabb minőségben, pontos odafigyeléssel szárítja meg a ruháit. Kiváló eredményt biztosít a legkeményebb víz esetén is. Ebben a Perfect Dry rendszer játssza a főszerepet, ami kialakításának köszönhetően észleli, hogy milyen keménységű a használt víz és ehhez igazítja a szárítás hatékonyságát maximális száradást biztosítva.
A vasalást kiváltó alternatív megoldással szolgál a gőzsimító program. A készülék porlasztott víz és szárító levegő alkalmazásával gőzt hoz létre, mely lehetővé teszi, hogy a ruhák simábbak legyenek. Ezáltal részben vagy teljes egészében kihagyható a vasalás.
Tapasztalatból tudjuk, hogy a textíliák azon része, amelyik nem kap elegendő levegőt, nedves marad, begyűrődik. Ezért a Miele figyelembe vette a dob megfelelő mozgását is. A szárítási program közben a forgó dob bizonyos időközönként automatikusan irányt vált. Ezzel megelőzi, hogy a ruhák egy kupacba összegyűlve száradjanak és elkerüli a fent említett negatív eredményeket.

Komfortos elhelyezést tesz lehetővé

A hermetikusan lezárható Miele szárítógép ajtaja a cserélhető zsanérral mindkét irányba nyithatóvá tehető. Ennek a tulajdonságának köszönhetően nem kell azon gondolkodni, hogyan helyezzük el, ahol kényelmesen elfér kinyitott állapotban is. Toronyba építhetőségének köszönhetően pedig még egyszerűbb és helytakarékosabb elrendezésre ad lehetőséget, mellyel akár egy másik gép alá vagy tetejére helyezhető.
A készülék számára megfelelő hely kialakításához minimum 850 mm magasságra, 596 mm szélességre és 643 mm mélységre van szükség. Erre azonban rá kell számolni a nyitott ajtó helyigénybevételét, ami összesen 1, 077 mm mélységet jelent. A 2 méteres vezeték viszonylag elegendő és kényelmes távolságot ad.

Komfortos elhelyezés

Nem csak a ruhák szárítását teszi kényelmessé!

A Miele szárítógép előnyös tulajdonságainak egyike, hogy rendkívül könnyen és kényelmesen kezelhető. Ezt nemcsak a használati utasítás vagy az információs szövegek teszik lehetővé, de a MultiLingua funkcióval lehetősége van arra, hogy kiválassza az Önnek megfelelő nyelvet, amelyet egy kis zászló is jelez. Így már könnyűszerrel tudja kezelni az érintőképernyős kijelzőt. A készülék szárítási asszisztense pedig segít Önnek abban, hogy a 20 különböző program közül melyiket kell alkalmazni a különböző típusú anyagokhoz.
A jól láthatóság érdekében a szárító dobot LED-fény világítja meg, így akár kedvezőtlen fényviszonyok közepette is minden ruhadarabot megtalál a dobban.
A szárítások során összegyűlt szöszöket a könnyen tisztítható szálszűrő gyűjti össze. Amikor időszerűvé válik a tisztítása, a Miele szárítógép a kijelzőjén a Levegőutak tisztítása figyelmeztető felirattal jelez.
A Miele-vel Ön is megtalálja a magasabb életszínvonal kényelmi adottságait a hétköznapokban.

TDB220WP Active T1 Classic hőszivattyús Miele szárítógép


hőszivattyús Miele szárítógépA Miele hőszivattyús szárítógépe elsőre idegenül hangozhat, de mi segítünk eloszlatni a kételyeket. Először is beszéljünk a működési elvéről – a benne keringő meleg levegőt, ami segíti a szárítást, nem engedi kifelé a szabadba, hanem egy zárt rendszeren belül tartja. A meleg levegőt lehűtve, azt párátlanítja. A zárt körnek köszönhetően nagyon alacsony hőveszteséggel végzi a ruhák szárítását, ami végül kisebb fogyasztást eredményez. Ez a művelet egészen addig tart, ameddig a ruha meg nem szárad.

Ez a hőszivattyús szárítógép kiváló szárítást biztosít a különböző textíliáknak, kényelmesen és nyugodtan kombinálhatja őket egy szárításon belül – nem esik baja a textilfelületeknek!
A gyapjú roppant kényes anyag - azonban a Miele szárítógépe úgy bánik a gyapjúval, hogy az olyan lesz, mint újkorában! Értéktartó kezelés, könnyű szárítás - mindössze ennyi a titok.
Kímélő hatása a ruha simaságára is kiterjed – láthatóan sokkal kevesebb gyűrődéssel kerül ki a szárítódobból.

Beszéljünk a külsőségekről!

A Miele nevével fémjelzett minőség már önmagában garanciát képez a mindennapokban. Egyedi minősége különösen hosszú időtartalmat kínál – 20 évre tesztelték. A zománcozott készülékfrontja időtálló – nemhiába, hiszen a Miele termékei tartósak! Ez a bevonat karc- és saválló, illetve a korrózióval szemben is felveszi a harcot. Könnyen tisztítható, így álom vele dolgozni.

Csak semmi pánik!

A szárítógépekről az a tapasztalat, hogy vizesedik tőlük a fal, és sajnos előbb-utóbb megjelenik a penész. Erre cáfol rá a Miele szárítógép – pontosan az ilyen esetek elkerülése végett, a hőszivattyús gép azért is nagyszerű megoldás, mert nem kifelé áramoltatja a meleg levegőt, ami a párásodást majd vizesedést okozná, hanem a lefolyón keresztül távozik a víz.

Ezek a tények után, egy Miele szárítógép nagyszerű választást kínál a mindennapok nagymosásaihoz - ahol kisgyerek van, nagy a család, ott elkél egy ilyen praktikus eszköz, amely sok terhet levesz a háziasszonyok válláról. A brand garanciát képez, a leírtak alapján pedig 20 évig biztosan társunk marad a Miele hőszivattyús szárítógép.

Tévhitek a szárítógépekről


miele szárítógép hatékony ruhaszárítás otthonában

Egyre több háztartásban fedezhetünk fel szárítógépet, azonban még mindig akadnak olyanok, akik szerint ez egy felesleges pénzkidobás, mivel a levegőn is megszáradnak a ruhák. Egy Miele szárítógép birtokában azonban igen hamar meggyőződhetünk ennek ellenkezőjéről.

Íme a leggyakoribb szárítógéppel kapcsolatos tévhitek:

- Túl sokat fogyaszt

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy egy szárítógép bizony áramot fogyaszt. A mai modern masinákban azonban megvan az a tulajdonság, hogy ezt a lehető legkisebb mértékűre szorítsák. A Miele szárítógépek már A++ besorolást kaptak, emellett pedig a beépített EcoDry technológia hihetetlenül alacsony energiafogyasztást és rövid szárítási időt tesz lehetővé. Erről mi magunk is meggyőződhetünk, hiszen az EcoFeedback funkció folyamatos visszajelzést ad a tényleges fogyasztásunkról.

- Pár évente le kell cserélni

Alapérvényű igazság, hogy ami használva van, az előbb-utóbb el is romolhat. A nívós márkák szárítógépjei azonban már kivételes minőségben kerülnek ki a gyártósorról. A Miele szárítógépek legalább 20 éves élettartamra lettek tervezve. A hőcserélő például teljesen karbantartásmentes, a berendezés szívét adó motor pedig nemcsak nagy teljesítményű, de kopásmentes is.

- Meggyűri és tönkreteszi a ruhákat

Habár egy szárítógép tényleg meggyűrheti a ruhákat, de általában csak akkor, ha órákra bent felejtjük a töltetet a program végével. A Miele szárítógép egy méhsejtes szerkezetű textilkímélő dobbal van ellátva, ami egyenletes és gyűrődésmentes szárítást tesz lehetővé. Erre még rátesz egy lapáttal a beépített SteamFinish gőzölőrendszer is, amivel elfelejthetjük a vasalás gondját. Egy Miele szárítógép tehát odafigyel ruhaneműinkre és a számtalan szárítási programnak hála, bármilyen anyaghoz képes alkalmazkodni.

- Nagyon sokáig szárítja a ruhákat

Egy hagyományos szárítógép esetében valóban találkozhatunk akár 3 órás szárítási programokkal is, de még ez is lényegesen kevesebb idő, mintha csak hagytuk volna a ruhákat megszáradni a levegőn. A Miele berendezéseivel értékes időt spórolhatunk meg magunknak, hiszen lehetőség van akár 1 órára is leszűkíteni ezt az időt. Az EcoSpeed funkcióval például 20 perccel gyorsabban és jóval környezetkímélőbb módon tudhatjuk le a szárítást.

- Macerás a használata

Tény és való, hogy ahányféle textília, annyiféle szárítási mód létezhet. Amennyiben nem szeretnénk beleásni magunkat a tökéletes szárítási program felkutatásába, akkor ezt egy Miele szárítógép is elintézheti helyettünk. A szárítási asszisztens például mindig a legjobb megoldást nyújtja, ha pedig Miele mosógép is van otthonunkban, akkor a Wash2Dry funkció lehet a mi emberünk. Ebben az esetben nekünk csak annyi dolgunk marad, hogy kiszedjük a ruhákat a mosógépből és átpakoljuk azokat a szárítógépbe: a Miele szárítógép átveszi a mosógépből küldött adatokat és beállítja a megfelelő szárítási programot.

- Sok helyet foglal el

Újabb háztartási berendezés, újabb hely kell hozzá a lakásban – gondolják sokan. A Miele szárítógépekkel azonban az örökös helyhiánnyal küzdők is fellélegezhetnek. A berendezések például egymásra is szintezhetők. Feltehetjük a mosógép tetejére, vagy beépíthetjük akár a konyhapult alá is. Külön öröm, hogy nyitási irányuk mindkét irányba megoldható, de akár választhatunk Miele mosó-szárítógépet is.

 

Miele szárítógép otthona védelméhez


miele szárítógép amely segít otthona védelmében

Ma már egyetlen modern háztartásból sem hiányozhat a szárítógép. Egy ilyen masina birtokában ugyanis nemcsak időt és energiát spórolhatunk meg magunknak, de tálcán kínálják a legjobb megoldást a magas páratartalom és makacs penészesedés ellen is. Pont ezt nyújtja egy Miele szárítógép is.

 

Miért szavazzunk a szárítógépekre?

 

Minden kétséget kizáróan a szárítógép lesz a mi „emberünk”, ha lehengerlően száraz és friss ruhákról álmodozunk. Vannak azonban, akik még mindig ragaszkodnak a hagyományos teregetési módszerekhez, de előbb-utóbb be kell látnunk, hogy otthonunk csorbát szenvedhet a levegőn száradó ruháktól. Télen például csak a szobában fogunk tudni szárítani, ami egyet jelent azzal is, hogy túlzott mértékű párásodás lép majd fel. A ruhákból párolgó nedvesség pedig a nyílászárókon, bútorokon fog lecsapódni, ami amellett, hogy tönkreteheti a felületeket, kedvez a penészspórák elszaporodásának is. Egy szárítógép vásárlásával azonban könnyedén áthidalhatjuk ezt a problémát. A kondenzációs hatékonyság szerint különféle osztályok léteznek, így megkülönböztetünk ’A’, ’B’ és ’C’ besorolású berendezéseket is – minél jobb ez az érték, annál kevesebb nedvesség kerül majd be a levegőbe. Egy átlagos szárítási program során kb. három kis palack víznek megfelelő vízmennyiség kerül a levegőbe. Az ’A’ osztályú készülék esetében azonban ez az érték maximum két kis palack víz lehet, ami máris jobban hangzik.

 

Hogyan veszi fel a harcot egy Miele szárítógép a felesleges páraképződés ellen?


- Minimális nedvességvesztés

Az imént már taglaltuk, hogy egy hagyományos ’A’ osztályú szárítógép milyen hatékonyan képes megfékezni a felesleges páratartalom problémáját - egy Miele szárítógép azonban még erre is rátesz egy lapáttal. Egy ilyen készülék ugyanis 50%-kal hatékonyabban dolgozik, mint ahogy azt az ’A’ kondenzációs hatékonysági osztály esetén megkövetelnék. A 50%-kal kevesebb nedvességveszteség pedig azt jelenti, hogy egy Miele szárítógép olyan ígéretesen nyeri ki a textíliákban lévő nedvességet, hogy a ruhák nemcsak érezhetően szárazabbak lesznek, de vele együtt otthonunk levegője is.

- Maximális tömítettség

A tömítések fő feladata, hogy meggátolják vagy a lehető legkisebb mértékűre szorítsák két egymással közvetlenül érintkező tér közötti anyagáramlást. Szárítógépek esetében ez az anyag a ruhákból kicsapódó nedvesség lesz, ami a berendezés ajtaján át könnyedén át tud préselődni a helyiség levegőjébe. Mivel ez tovább növelheti a lakás páratartalmát, így elsődleges cél, hogy ez a nedvesség valahogy a készülék belsejében maradjon. Egy Miele szárítógép páratlan ajtótömítő rendszerrel kecsegtet, mely további garanciát nyújt otthonunk tökéletes védelmére. A maximális tömítettségi értékről pedig nem más, mint a Kevlar® szálerősítő tömítés gondoskodik személyesen.

- Lehengerlő szárítóprogramok

Ha pedig ez sem volna elég, akkor a beépített szárítóprogramok tovább fokozzák majd a hatékonyságot. Egy Miele szárítógép beszerzésével például még a legkényesebb gyapjúholmit is teljes biztonsággal helyezhetjük a készülékbe. Emellett a PerfectDry technológia segítségével tökéletes száraz ruhákra tehetünk szert, hiszen a készülékbe épített szenzorok képesek érzékelni az víz keménységét, és ehhez fogják kalibrálni a lehető legoptimálisabb szárítási időtartamot.

 

 

Válassza Ön is a Miele minőséget!

Kimagasló energiahatékonyság, megbízható minőség és maximális kényelem 20 éves élettartamra tervezve!

Tekinstemeg Miele szárítógépeinket otthona kényelméből országosházhozszállítással! A raktáron lévő termékeket 2-5 munkanapon belül kiis szállítjuk.

 

Aktuális kínálatunk