Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Mennyi vizet használ egy mosogatógép?

6272
Mennyi vizet használ egy mosogatógép?

A mai napig vita tárgyát képzi, hogy a kézi vagy gépi mosogatással érhetünk el jobb eredményeket, ha vízfogyasztásról van szó. Már azért is érdekes ez a kérdés, mert egy olyan tevékenységről van szó, amit olykor napjában többször is el kell végezzünk. A következő cikkben segítünk megfejteni ezt a rejtélyt!

Egy átlagos mosogatógép vízfogyasztása, avagy tényleg megéri felhagyni a kézi suvickolással?


Akinek nincs otthon mosogatógépe, esetleg csak fontolgatja a vásárlást, abban felmerülhet a kérdés, hogy mennyivel dobja meg a vízszámlát egy ilyen készülék. Nos, először nézzük meg, hogy mit jelent a kézi mosogatás, ha számokban mérjük a vízfogyasztást! Ennek mennyisége nagymértékben függ attól, hogy hány edényt mosogatunk el illetve milyen módszerrel: például egyfolytában folyatjuk közben a vizet, időnként elzárjuk, netán megtöltünk egy teljes tálcát vízzel és abban lögyböljük az edényeket. Ezek fényében egy átlagos ciklus alkalmával akár 30-40 liter vizet is elpancsolhatunk – és akkor még jóindulatúak voltunk.

A mosogatógép vízfogyasztás attól függően változik, hogy régi vagy újabb modellről van szó, illetve milyen ökológiai funkciókkal van felruházva. Egy átlagos készülék ciklusonként nagyjából 12-20 liter vizet használ fel, ami még így is a fele a kézi mosogatásnak! De ez az érték még kecsegtetőbb lehet, ha olyan készülékre esik a választásunk, ami energiatakarékos és fenntartható megoldásokkal rendelkezik. Ezt tudja nyújtani egy Miele mosogatógép is, amivel igencsak hatékonyak lehetünk a vízfelhasználás szempontjából!

A Miele választásával nem kell azon aggódni, hogy hány liter vizet fogyaszt a mosogatógép!


A fenti bekezdésből immáron egyértelművé vált, hogy a mosogatógépekkel jóval több vizet takaríthatunk meg, mintha a hagyományos módszerekre támaszkodtunk volna. Az előnyök azonban tovább fokozhatók, ha olyan készülék van a birtokunkban, akárcsak egy Miele mosogatógép! Kínálatunkban csakis olyan készülékeket sorakoztattunk fel, melyek egytől-egyig kiváló víz- és energiaosztály besorolással rendelkeznek. Ennek hála pedig a Miele lényegesen alacsonyabb fajlagos vízfelhasználással bír, ha csak azt nézzük, hogy a tervezők mi mindennel ruházták fel a berendezéseket. Nézzük!

A Miele készülékei telis-tele vannak pakolva fenntartható mosogatási programokkal. Az EcoPower-technológiával rendelkező készülékekkel például igazán takarékos mosogatás elé nézhetünk, hiszen az ECO programban a vízfogyasztás 8,9 literre van korlátozva. Automatikus programmal – modelltől függően – ez akár 6 liter / ciklus is lehet, ami szintén nagyon lenyűgözően hangzik.

Megint csak egy fél adag mosogatnivaló gyűlt fel? Jól gondolja, hogy gazdaságosabb megvárni, amíg a mosogatógép teljesen megtelik edénnyel, de nem a Miele esetében! A készülék automatikus töltetfelismerésre is képes, ami azt jelenti, hogy nyugodt szívvel elindíthatjuk a programot így is, hiszen ehhez igazítja a víz-és áramfogyasztást.

Ha igenis számít a matek és minden hónapban azon izgulunk, hogy mekkora összeg lesz a sárga csekken, akkor az EcoFeedback majd megmondja nekünk! A Miele készülékein egy-egy ciklus után automatikusan megjelenik nekünk a tényleges víz-és áramfogyasztás, így nem lesz többé kérdés, hogy mennyi vizet használ egy mosogatógép. Nem beszélve arról, hogy így mindig az ökológiailag legoptimálisabb megoldást választhatjuk ki.

 

Megnézem a termékeket

címkék: