Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Hová tegyem a szárítógépet és hogyan kössem be?

1383
Hová tegyem a szárítógépet és hogyan kössem be?

Végre elérkezett a várva-várt pillanat, búcsút inthetünk a napokon át tartó szárítgatásnak és az állvány kerülgetésének, ugyanis egy szárítógéppel bővül a háztartási repertoárunk. A nagyja azonban még hátra van: helyet kell neki szorítani a lakásban és be is kell üzemelni. A következőkben azt tárgyaljuk, hogy hová lehet elhelyezni a szárítógépet illetve mi kell a szárítógép telepítéséhez.

 

Hová tegyem a szárítógépet? Hová helyezzük kis lakásban a szárítógépet?


Ilyenkor aranyszabály, hogy csakis jól szellőző, nem is túl meleg, de nem is túl hideg helyiségbe tegyük. Nem érdemes azonban centizgetni, főleg a gép háta mögött, így ki kell hagyni legalább egy résnyi helyet, hogy biztosítani tudjuk a levegő áramlását! Szintén fontos, hogy lehetőleg olyan felületre helyezzük a készüléket, ami hőálló. Tökéletes megoldás lehet ebből a célból a hidegburkolat is.

Arra pedig egyáltalán nincs kőbe vésett szabály, hogy a lakás mely pontján kell elhelyezni a szárítógépet. Döntsünk úgy, ahogy nekünk kényelmes! Ha például kisbabával élünk együtt, a szárítógépet nem érdemes a gyerekszoba közelébe helyezni, se a közlekedő folyosóra. Ha picike otthonunk van, nincs külön mosókonyhánk stb. akkor jó ötlet lehet, ha a készüléket a konyhapult alá építjük, de akár egymásra is szintezhetjük a készülékeket. Ezek a lehetőségek abszolút adottak a Miele szárítógép esetében is.

 

Hogyan tegyek mosógépre szárítógépet? Mosógép szárítógép összeépítő keret!


Szerencsére a legtöbb gyártó – akárcsak a Miele – már gondoskodott arról is, hogy olyan masinákat tervezzen meg, amelyek könnyedén egymásra építhetők, optimalizálva ezzel a helykihasználás fogalmát. A „tornyosítást” egy mosógép szárítógép összeépítő keret segítségével lehet eszközölni, és úgy működik a legjobban, ha azonos méretű és márkájú készüléket kívánunk egymásra helyezni. E nélkül azonban nem érdemes próbálkozni, hiszen ezeket a készülékeket alapvetően nem úgy tervezték, hogy elbírjanak egy ekkora súlyt, így összeépítő keret nélkül könnyen beszakadhat az alul lévő gép teteje!

 

Mi kell egy szárítógép beüzemeléséhez, hogyan kössem be a szárítógépet a fali lefolyóba?


Miután kicsomagoltuk a szárítógépet, gondoskodni kell róla, hogy vízszintesen álljon, amit egy vízmértékkel könnyedén le tudunk ellenőrizni. Mind a hőszivattyús, mind a kondenzációs készülékek között megtalálhatunk olyan modelleket, amelyek kivehető víztartállyal rendelkeznek. Ez esetben nagyon egyszerű dolgunk van, hiszen csak csatlakoztatni kell a készüléket egy áramforráshoz és kész is a telepítés. 

Abban az esetben viszont, ha azt szeretnénk, hogy a kondenzvíz elvezetés ne manuálisan, hanem AutoDrain csövön keresztül történjen, válasszunk ilyen kivitelt. Ilyenkor a csövet rá kell kötni a lefolyóra, de akár a fürdőkádba, csapba is bele vezethetjük, bár ez nem túl esztétikus megoldás. Fontos, hogy elég hosszú legyen és ne feszüljön, máskülönben működés közben elszakadhat!

Végül, de nem utolsó sorban pedig mindig végezzünk próbaindítást. Ez esetben futtassunk le egy gyors teszt programot és helyezzük valami olyan régi ruhaneműt a dobba, amit nem sajnálunk. 

 

Ha pedig még a szárítógép vásárlás előtt áll, nézzen szét Miele modelljeink között!

 

Tovább a termékekre

 

címkék: