Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Az indukciós főzőlap tisztítása egyszerűen

2439
Az indukciós főzőlap tisztítása egyszerűen

Az indukciós főzőlap egy rendkívül modern és hatékony eszköz, amely nem véletlenül ragyog ott egyre több konyhában. És habár teljesen lapos felülete révén a tisztítása rém egyszerűnek tűnik, nem árt egy kicsit odafigyelnünk rá, ha már á-tól cettig kiszolgál minket a főzés során.

 

Miért könnyebb az indukciós főzőlapra ráégett olaj tisztítása, mint a többi főzőlap esetében?


Az indukciós főzőlap egyik legnagyobb ismérve, hogy elektromágnes (réztekercs) segítségével fejleszti a hőt, és kizárólag az edényben lévő ételt melegíti fel, magát a főzőlapot nem. És hogy miért olyan előnyös is ez? Már megint kifutott a tej, ráfröccsent az olaj a főzőlapra, ráégett a cukros szósz a felületre – ezek a bakik a legtöbb séf számára ismerősen csengenek. Na már most, ha a főzőzóna melletti területek hűvösek maradnak, sokkal kevesebb rá az esély, hogy az étel, folyadék ráégjen a felületre. Ennek eredményeként az indukciós főzőlap tisztítása sokkal egyszerűbb és kevésbé időigényes, mint például a gáz főzőlapoké, ahol még a kapcsolókkal is meg kell küzdenünk, vagy az elektromos főzőlapoké, ahol sok időbe telhet, mire kihűl a teljes felület.

 

Indukciós főzőlap tisztítása szódabikarbónával, indukciós főzőlap tisztítása ecettel – lehetséges-e?


Az ecet és szódabikarbóna olyan természetes csodaszerek, amelyek évtizedek óta jelen vannak a háztartásokban. Habár adná magát a dolog, hogy a főzőlapon is kipróbáljuk, mi azt javasoljuk, hogy inkább ne kísérletezzünk velük. Annak ellenére ugyanis, hogy nagyon hatékonyak lehetnek más felületeken, az üvegkerámiát sajnos károsíthatják. A durva szemcsézettségű szódabikarbóna súroló, dörzsölő hatásával azonnal összekaristolhatjuk a felületet. A két anyag együtt alkalmazásával pedig ugyan mesteri keveréket hozhatunk létre, de mint említettük, a kerámia egy érzékeny felület, így végeredményben visszafordíthatatlan elszíneződésekkel és csúnya foltokkal „gazdagíthatjuk”. Ehelyett használjuk inkább speciális üvegkerámia tisztítószereket, mikroszálas törlőkendőt vagy kaparót. 

Az indukciós főzőlap tisztítása házilag ha az olaj ráment: várjuk meg, amíg a főzőlap teljesen kihűlt. Egy tisztítószeres áttörlés után az indukciós főzőlap tisztítása kaparó segítségével is folytatódhat, ám ügyeljünk oda arra, hogy kb. 30 fokos szögben tartsuk és ne húzgáljuk ide-oda a felületen – csak a szennyeződésre fókuszáljunk. Ha ez megvan, akkor egy puha vizes ronggyal vagy szivaccsal távolítsuk el a lekapart részeket, és végül töröljük át az egészet egy mikroszálas törlőkendővel. És már készen is vagyunk.

 

A Miele indukciós főzőlap tisztítása tényleg gyerekjáték lesz!


A Miele főzőlap tökéletesen belesimul nem csak a konyhánkba, de magába a konyhapultba is, és a teljesen sík üvegkerámia felülete és nemesacél keretei révén a tisztítási kényelem szinte magáért beszél majd. Nem mellesleg a webáruházban könnyedén beszerezhetjük hozzá a szükséges tisztítószereket és ápolószereket, ám a készülékek általában olyannyira szenyeződés-mentesen tarthatók, hogy sokszor elég csak áttörölni a felületeket egy mikroszálas törlőkendővel. De, hogy tovább fokozzuk a dolgot, mi lenne, ha azt mondanánk, hogy egy Miele főzőlap már önmagában véve is tesz azért, hogy egyáltalán ne forduljon elő konyhai baki a főzés során?

A Stop&Go funkció megnyomásával például az összes főzőzóna azonnal 1-es fokozatba kapcsol vissza, így biztonságosan hagyhatjuk ott a főzőlapot, ha hirtelen hívást kapnánk. A TempControl pedig egy olyan intelligens hőmérséklet-érzékelő technológia, ami folyamatosan szemmel tartja a fazék/serpenyő hőmérsékletét, így vajmi kevés esély van rá, hogy valami kifusson vagy odaégjen a konyhában!



Tovább a termékekre

címkék: