Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Az indukciós főzőlap fogyasztása: ennyit spórolhat vele

2545
Az indukciós főzőlap fogyasztása: ennyit spórolhat vele

Napjainkban az energiatakarékosság kiemelt fontosságúvá vált. Otthonunkban pedig a konyha lesz az a terület, ahol egy kis odafigyeléssel jelentős energiamegtakarításra tehetünk szert. Ideje hát megszabadulni az „energiafaló” masináktól, és fenntarthatóbb alternatívák után nézelődni! Az indukciós főzőlap fogyasztása nemcsak kedvező, de kényelmes és precíz főzési élményt nyújt.

 

Mi az az indukciós főzőlap? Miért olyan kedvező az indukciós főzőlap éves fogyasztása?


Az indukciós főzőlap egy modern konyhai készülék, amelynek alapelve az elektromágneses indukció. Amikor bekapcsoljuk a főzőlapot és azzal kompatibilis edényt helyezünk fel rá, a kerámia felület alatt található tekercsben váltakozó áram keletkezik. Ez az áram mágneses mezőt hoz létre, amely energiát ad át a vastartalmú főzőedénynek. A folyamat egyszerre energiatakarékos és hihetetlenül precíz is. 

 

Indukciós vs kerámia főzőlap fogyasztása 


Bár az indukciós főzőlapok hasonló megjelenést mutatnak az elektromos változatokhoz, működésük alapvetően eltér egymástól. Az elektromos főzőlap először felmelegíti az egész felületet, majd ezen keresztül melegíti tovább az edényt, ami pedig az ételt. Ehhez képest az indukciós kivitel közvetlenül az edény alját célozza meg, elkerülve az előzetes felmelegítés lépéseit. Így a hő csak és kizárólag az edényben fejlődik, hatékonyabb és célzottabb főzési folyamatot biztosítva. 

Habár az elektromos főzőlapok adatlapján általában 6 kW körüli fogyasztási értékek szerepelnek (az indukciós tűzhely fogyasztása kb. 7 kW modelltől függően), a gyorsaság és hatékonyság érdekében a váltás egyértelműen megéri. A korábbi főzési idő helyett most minden fele annyi időbe kerül. Az indukciós főzőlap havi fogyasztása tehát igencsak kecsegtető, mivel az energiának közel 80%-át képes eljuttatni a serpenyőben lévő ételhez. Ezzel szemben a gázfőzőlapok csupán kb. a 40%-át, míg az elektromos kivitelek csak mintegy 70%-át képesek hatékonyan felhasználni.

 

A Miele indukciós főzőlap fogyasztása kiemelkedik a többi közül


A Miele főzőlapok az energiahatékonyságot a következő szintre emelik. Akár 40 százalékkal kevesebb energiát használnak fel, miközben legalább 60 százalékkal gyorsabbak is = minden egyes watt felhasznált energiából a legtöbbet hozzák ki. A kedvező indukciós főzőlap fogyasztása mellett a készülékek számos olyan innovatív funkcióval bírnak, amelyek tovább fokozzák ezt a tényt:

 

  • Összepontosított főzés: A Miele főzőlap állandó edényfelismerés funkciója jelentősen megkönnyíti a főzést. Egyszerűen csak be kell kapcsolnunk a készüléket és felhelyezni egy edényt, az adott főzőzóna pedig automatikusan aktiválódik. Ráadásul a készülék önállóan felismeri az edény méretét, garantálva a rendkívül hatékony energiafelhasználást.
  • Gyors felmelegítés: Az indukciós főzőlapok hihetetlenül gyorsan felmelegednek, így csökken a készülék bekapcsolási ideje. Ez nemcsak energiát takarít meg, hanem a főzés időtartamát is lerövidíti. A Miele TwinBooster funkciójával például két főzőzóna teljesítményét is össze lehet vonni.
  • Pontos hőmérséklet-szabályozás: A főzési hőmérséklet precíz finomhangolásának képességével nincs több elpazarolt hő. A Miele TempControl funkciója mindig az ideális hőmérsékleten tartja a serpenyőt, kiküszöbölve az állandó beállítások szükségességét és a túlfőzést.

 


Nézz körül Miele főzőlapjaink kínálatában!

Tovább a termékekre

 

címkék: