Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Vasaló nélkül is lehet gyűrődésmentes a ruha

1138
Vasaló nélkül is lehet gyűrődésmentes a ruha

Vasalni szinte senki sem szeret, így ezt a roppant unalmas és fárasztó feladatot mindenki a maga módján oldja meg. Vannak, akik azonnal vasalót ragadnak, amint megszáradtak a ruhák, míg mások egész addig várnak, amíg egy ruhadarabot fel kell venniük. Akad azonban még egy megoldás, amit egyszerűen csak úgy hívunk, hogy szárítógép, avagy vasalás vasaló nélkül!

 

A mosógép és a ráncolódás kapcsolata


 

Számos oka lehet annak, amiért a mosás befejeztével a vasaló után kell nyúlnunk:

  • túl sok ruhát töltünk a gépbe: ha a dob túl van terhelve ruhákkal, akkor sajnos nagyobb rá az esély, hogy gyűröttebben kerülnek ki onnan, ugyanis a szűkösebb hely miatt nem tudnak megfelelően forogni.
  • erőteljes centrifugálás: habár ez az előnyünkre válhat, hiszen gyorsabban száradnak meg a ruhák, a magas fokozatú centrifugálástól a dob oldalához szorulnak, ami ráncok képződéséhez vezethet.
  • bent felejtettük a ruhákat: sokszor elég egyetlen aprócska óra is ahhoz, hogy az egymásba gabalyodott ruhák annyira összegyűrődjenek bent, hogy sokkal többet kelljen vasalni.

 

 

Vasalás vasaló nélkül? A modern szárítógépekkel már ez is lehetséges!


Ha nem szeretnénk hetente többször elővenni a méretes vasalódeszkát, akkor valószínűleg felcsillan a szemünk, ha meghalljuk, hogy a vasalás vasaló nélkül is megvalósítható. Habár úgy hírlik, hogy a szárítógépek is hozzájárulhatnak a gyűrődések kialakulásához, a modernebb készülékek rácáfolnak erre. Már megvan az a képességük, hogy a ráncok nagy részét eltávolítsák a ruhákból, jelentősen csökkentve ezzel a vasalásra fordított időt, nem pedig növelve. Például egyenletesebb szárítást tesznek lehetővé, különféle elővasalási és simító programokkal, de még gőzfunkcióval is kecsegtethetnek.

Érdemes azonban megemlíteni, hogy a szárítógépeket nem kifejezetten arra tervezték, hogy „kivasalják” a ruhákat, de egyes modellek innovatív tulajdonságai révén a felére csökkenthető a vasalási idő, egyes esetekben pedig akár el is hagyható. Az a tény tehát, hogy a szárítógép a ruhák gyűrődéseinek mérséklésére is használható, egy plusz bónusz a szárítógép mellett, amit mindenképpen érdemes kihasználni!

 

Miele: a vasaló nélküli vasalás szakértője


A Miele készülékei segítségével a vasaló nélküli vasalás tényleg a tetőfokára hághat! Egy Miele szárítógép már a dob kialakítását tekintve sem mindennapi. A speciális méhsejtcellás felület ugyanis lágyan ringatja odabent a ruhákat, és elég magasan tartja ahhoz, hogy tökéletes száradási eredményt érhessünk el. Ha pedig véletlenül bent felejtettük volna a ruhákat, akkor a készülék fellazítja nekünk azokat = gyűrődés kizárva! 

A száradási eredménynél maradva, ha minden ruhanemű száradása egyenletesen megy végbe, akkor kevesebbet kell vasalnunk, amikor kiszedjük azokat a dobból. Erről egyébként személyesen a PerfectDry technológia gondoskodik, ami a szárítást mindig a víz aktuális keménységéhez igazítja, elérve ezzel a kifogástalan végeredményt. A készülékek nem mellesleg legalább 12 féle szárítási programot kínálnak a textíliák típusához igazodva, de segítségül hívhatjuk a szárítási asszisztenst is, aki kiválasztja nekünk a megfelelő opciót.

A Miele SteamFinish gőzölő rendszere pedig igazi csúcstartó, ha ráncmentes ruhákról van szó, a végső gőzölés ugyanis már a szárítás kezdetén finomvizet permetez a dobba. Az így keletkező gőz pedig láthatóan kisimítja a ruhákat, így a vasalás vasaló nélkül tényleg értelmet nyer!

 

Tovább a termékekre

 

címkék: