Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Sütő vásárlási tanácsok - 5 tipp a tökéletes modell kiválasztásához

1814
Sütő vásárlási tanácsok - 5 tipp a tökéletes modell kiválasztásához

Melyik a legjobb sütő? Segítünk!


Akár a teljes konyhánkat újítjuk fel, akár a régi készülékeket cseréljük le, a sütőválasztás lesz az egyik leglényegesebb momentuma a projektnek. Végtére is, szinte minden nap használni fogjuk, legyen szó a vasárnapi sültekről vagy egy családiasabb hangvételű sütemény készítésről. Ha sütő vásárlási tanácsok után keresgél, akkor olvasson tovább!

Milyen szempontokat érdemes mérlegelni a sütő választás, sütő vásárlás előtt?

1. A sütő típusa

Az első dolog, amit el kell dönteni a sütővásárlás előtt, hogy mire fogjuk használni a készüléket. Alapvetően elektromos, gáz-és gőzsütőket különböztetünk meg. A sütő választás során a legnépszerűbb típus még mindig az elektromos, mivel légkeveréssel az ételek gyorsabban és egyenletesebben készülhetnek el. A gőzsütő pedig már a gőz csodálatos erejét használja fel a sütéshez, így roppant egészséges finomságokat is összedobhatunk. A Miele kollekciójában olyan gőzpárolót is találhatunk, ami teljes értékű sütőfunkcióval rendelkezik, azaz gőzzel és elektromos árammal is süt, így nem muszáj választanunk a kettő között, ha sütő vásárlás a cél.

2. A sütő mérete

A sütőválasztás következő állomásánál el kell döntenünk, hogy mekkora legyen a sütőtér űrtartalma. Egy kisebb, 50-60 literes sütő remek választást jelent, ha általában 1 vagy 2 emberre főzünk, netán szűkös a hely a konyhában. Ha viszont népesebb családdal rendelkezünk vagy imádunk a konyhában sütögetni, akkor ennél nagyobb kapacitást ajánlunk. Példának okáért, ott van mondjuk a Miele 90-es literes, XXL sütőtere, amibe szinte minden elfér, még akkor is, ha akár minden nap egy komplett menüvel várnánk haza a családot.

3. Energiabesorolás

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy egy sütő bizony áramot fogyaszt, nem mindegy azonban, hogy mennyit. A legfontosabb sütő vásárlási tanácsok közé tartozik, hogy olyan készülékre bökjünk rá, ami kiváló energiaosztállyal bír. Nálunk szinte mindegy, hogy a sütő vásárlás során melyik Miele sütő modellt szúrjuk ki, az ’A’ és ’A+’ energiaosztály garantált lesz. Ezzel pedig nem csak a pénztárcánkat kíméljük meg, de a környezetünket is.

4. Tisztítás

A takarítás során általában mindannyian vétkesek vagyunk, mivel kevesebb figyelmet fordítunk a sütő belsejére, mint a konyha többi részére. Az odaégett zsíros ételmaradékokat ugyanis senki sem szereti órákon át suvickolni. A sütő vásárlás során érdemes végiggondolni, hogy hajlandóak vagyunk-e idő és energiát belefleccolni a kétkezi tisztításba, vagy olyan modellre szavazunk, ami mellett nyugodtan dőlhetünk hátra. Ilyen ígéretes megoldás lehet a Miele készülékeibe épített pirolitikus öntisztító funkció is, amellyel egy gombnyomásra hamuvá égnek a szennyeződések a sütőtérben.

5. Extra funkciók

Sütő választás előtt tegyük mérlegre, hogy megelégszünk-e egy belépő szintű készülékkel, vagy inkább egy jobb kezet szeretnénk a konyhában. A tapasztalatok azt mutatják, hogy aki egyszer egy okos készülékkel gazdagodik, az nem akar majd mást választani. Csak néhány funkció a teljesség igénye nélkül, amit tud például egy Miele sütő: könnyed ajtó nyitás-és zárás, beépített kamera-és LED megvilágítás, 12 féle alapprogram, receptes memória, klímavezérlés, tastecontrol stb. stb.

Szívesen megismerkedne a Miele termékeivel? Érdeklik a további sütő vásárlási tanácsok? Szakképzett munkatársaink örömmel segítenek!

 

Tovább a termékekre

 

címkék: