Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Ruhák fehérítése, a hófehér textíliák titka

3092
Ruhák fehérítése, a hófehér textíliák titka

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy az újonnan vásárolt hófehér ruhanemű az idő múlásával elszürkült, vagy éppen besárgult, és még a legtutibb házi ruhafehérítés ellenére sem tudtuk visszanyerni eredeti állapotát. A jelenség mondhatni természetes, ha viszont egy szuper mosógép van a birtokunkban, akkor akár évek múlva is élvezhetjük a textíliák vakító fehérségét. Ezt tudja egy Miele mosógép is, ha a ruhák fehérítése a cél.

Nem sikerül az elszürkült, besárgult ruhák fehérítése? Minek köszönhető a színváltozás és miért ilyen nehéz a ruhák fehérítése házilag?


Kevés annál bosszantóbb dolog van a világon, mikor tavasszal elővesszük a szekrényből a kedvenc fehér blúzunkat és legnagyobb meglepetésünkre már nem úgy néz ki, mint amikor eltettük. Vagy a folyamatos mosás, ruha fehérítés ellenére is megváltozik a textíliák színe. A jelenség hátterében többféle ok is meghúzódhat:

  • rossz tárolási körülmények
  • környezeti tényezők: a város pora, szmog, dohányfüst
  • testi tényezők: sportolás, meleg vagy stressz miatti természetes izzadás
  • helytelen mosási rutin: a besárgult, elszürkült ruha fehérítése során túl sok mosószert, fehérítőszert használunk, „túlkezeljük” a textíliákat

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy összevásárolnak mindenféle fehérítőszert és ettől várják a csodát. Pedig érdekes megállapítás, de sokszor pont ez vezethet a ruhák elszíneződéséhez. A fehérítő mosószerek habár kétségkívül kiválóan tisztítanak, idővel besárgíthatják az anyagokat. Nem beszélve arról, hogy ezek a szintetikus anyagok gyengíthetik a ruhák anyagát, melynek eredményeként kinyúlhatnak, elvékonyodhatnak, hamarabb tönkre mehetnek. Ha tehát még a besárgult, elszürkült ruha fehérítése sem válik be, akkor sajnos két lehetőségünk maradt: vagy megválunk a kedvenc ruhaneműnktől, vagy átfestjük egy teljesen más színre. Erre azonban semmi szükség, ha olyan modern készülék van az otthonunkban, akárcsak a Miele mosógép, amivel a ruhák fehérítése szinte gyerekjáték lesz.

Ruha fehérítés mosógépben: az egyik legígéretesebb módszer


A Miele készülékei egyszerűen mesterien űzik az ipart, ha az elszürkült, besárgult ruhák fehérítése a cél. Ahogy az imént olvasottakból kiderült, a túlzott fehérítőszer használattal akár még ronthatunk is az eredetileg sem túl rózsás helyzeten. A Miele ezt nagyon jól tudja, így a mosógépek egy olyan forradalmi módszerrel veszik fel a küzdelmet az elszíneződések ellen, amiben a klasszikus ruha fehérítés gondolata még csak fel sem merül.

A TwinDos® automatikus mosószer-adagolással több legyet is üthetünk egy csapásra. Egyrészt pont annyi mosószert adhatunk a textíliákhoz, ami a tölthethez, a szennyezettségi fokhoz és a ruhák színéhez való, másrészt pedig elképesztően tiszta, illatos és vakítóan fehér textíliákra tehetünk szert a mosási program végével. Ehhez pedig a rendszer az UltraPhase 1 és 2 mosási fázisait hívja segítségül. Az UltraPhase 1 fellazítja a szennyeződéseket és eltávolítja azok javarészét, az UltraPhase 2 pedig fokozza a textíliák tisztaságát és tökéletesíti a végeredményt. Ami pedig még hab a tortán, hogy ezzel az integrált rendszerrel még mosószert is megtakaríthatunk, így nem csak hófehér ruhákra tehetünk szert, de spórolhatunk is. Innentől kezdve a ruha fehérítés mosógépben egy hatékony és kifizetődő módszer lesz.

 

Tovább a termékekre

 

címkék: