Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Okos mosógép, mivel tud többet?

237
Okos mosógép, mivel tud többet?

Az elmúlt években a műszaki technológia fejlődésével a mosógépek is intelligensebbé váltak. A következő cikkben arra keressük a választ, hogy egy okos mosógép tényleg megéri-e a befektetést, avagy mennyivel tud többet és hogyan könnyíti meg a mosási rutint, na meg a mindennapokat.

 

Elérkezett az okos mosógépek ideje


Egy hagyományos készülék kétségkívül megfelelhet mindazoknak, akik egy vagy maximum kétféle mosási programot szoktak használni, és akiknél nincs tele állandóan a szennyeskosár. Ha azonban egyszer belekóstolunk az okos készülékek világába, egész biztosan nem akarunk majd mást választani. A Miele például nemcsak egy szimpla mosógép, hanem sokkal több annál. Tökéletesen igazodik a rohanó mindennapok elfoglalt életmódjához, számos forradalmian új kényelmi technológiával kecsegtet, és a fenntarthatóság fogalmáról sem feledkezik meg. 

 

Az okos mosógép előnyei a napnál is világosabbak


Először is, ezeket a mosógépeket úgy tervezték, hogy energiatakarékosabbak legyenek a hagyományos társaiknál. Például már speciális érzékelőkkel képesek felmérni az egyes töltetek súlyát, és ennek megfelelően be tudják állítani azt a víz- és áram mennyiséget, ami feltétlenül szükséges a mosáshoz. Ilyen a Miele mennyiségi automatikája is. Ami pedig a mosószerrel való „pancsolást” illeti, többé fel sem merül a TwinDos® automatikus mosószer-adagolással - akár 30%-kal több mosószert is megtakaríthatunk. Egy intelligens mosógép gyakran rendelkezik olyan kényelmi funkciókkal, akárcsak a késleltetett indítás, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket egy meghatározott időpontban keltsék életre. Például az éjszaka közepén, amikor jóval kedvezőbbek az energiaárak. A Miele mosógép EcoFeedback funkciója ráadásul előrejelzi nekünk, hogy mennyi áramot-és vizet fog elhasználni a kiválasztott mosási ciklus, a program végeztével pedig a konkrét adatokat is látni fogjuk.

Az okos készülékek számos olyan funkcióval és beállítással rendelkeznek, amelyek megkönnyítik és kényelmesebbé teszik a mosási rutint. Egyes modellek például gőztisztítási lehetőséggel is előrukkolnak, ami erős vegyszerek nélkül segít eltávolítani a makacs foltokat és szagokat a ruhákból, és még a vasalási időt is a felére csökkenti. A Miele mosógép esetében is megvan ez a funkció, ráadásul a SteamCare gőzőlőrendszer csodálatos személyében. A Miele folt opciójának köszönhetően pedig célzott folteltávolítást érhetünk el, hiszen rúzs, olaj, vörösbor, de még fűfolt közül is választhatunk. Ha pedig hirtelen lenne szükségünk egyetlen ruhaneműre, akkor a SingleWash fog gondoskodni arról, hogy mindezt bűntudat nélkül tehessük meg.

Az okos mosógép további óriási előnye, hogy csatlakoztatható az intelligens otthoni hálózathoz. Ez lehetővé teszi, hogy a készüléket pusztán a hangunkkal, az okostelefonunkon keresztül vezéreljük – úgyis mindig a zsebünkben lapul, nemde? Hívószóra elindíthatjuk és leállíthatjuk, módosíthatjuk a beállításokat, és helyzetjelentést kaphatunk a szennyes állapotáról, mindezt anélkül, hogy el kellene hagynunk a kanapénkat. A Miele@home például lehengerlő kényelmet garantál, hiszen készülékünket a már meglévő okosotthon-megoldásokba is integrálhatjuk.

 

Tovább a termékekre

 

 

 

 

címkék: