Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Mosószer adagolás, mire érdemes odafigyelni?

1784
Mosószer adagolás, mire érdemes odafigyelni?

A megfelelő mosószer adagolás kulcsfontosságú ahhoz, hogy a tiszta és friss illatú ruhákra pénzkidobás és környezetkárosítás nélkül tegyünk szert. A következő cikkben megvizsgáljuk, hogy mi a titok nyitja, illetve hogyan segítenek ebben a modern készülékek.

 

A túl kevés, de túl sok sem jó


Ha erősen szennyezett ruhákat teszünk a mosógépbe, akkor általában nagy a kísértés, hogy az ajánlott mosószermennyiségnél egy kicsit (vagy sokkal) többet adjunk hozzá. Hisz végtére is, a szokásosnál koszosabb szennyesnek valószínűleg jól jönne egy kis plusz mosószer, nem igaz? Nem egészen! Akár hisszük, akár nem, a túl sok mosószer valójában egy plusz szennyeződés-réteget hagyhat a textíliák felületén. A mosószermaradványok rárakódnak a ruhákra, amitől viseltnek tűnhetnek, az anyagok pedig sikamlóssá válhatnak. Utóbbi például meggátolja, hogy a ruhadarabok egymáshoz dörzsölődjenek, ami részben segítene eltávolítani a felszíni szennyeződéseket. 

A felesleges mennyiség a készülék számára is megterhelő, mivel idővel felhalmozódik - különösen a sarkokban, zugokban és résekben, amelyek ideális feltételeket biztosítanak a baktériumok és a penészgombák elszaporodásához. A szer felhabzása pedig komoly terhelést jelent a készülék motorjának és szivattyújának, valamint további vízpazarlást indukál, hiszen csak extra öblítéssel tudunk tőle megszabadulni. A másik véglet pedig a túl szerény mosószer adagolás, amikor nem a várt tisztaságot kapjuk.

 

Mi határozza meg, hogy mennyi mosószert adjunk a ruhákhoz?


Az, hogy mennyi mosószerre van szükség egy adag szennyes kimosásához, számos tényezőtől függ, többek között a töltet méretétől, a szennyeződés mértékétől, a mosószer típusától, de még attól is, hogy milyen hatékonyságú a készülékünk. Általános szabályként azonban elmondható, hogy egy adag mosáshoz 1 evőkanál folyékony mosószer vagy ¼ csésze por alakú mosószer az ideális. Mindemellett pedig érdemes megemlíteni azt is, hogy követni kell a mosószer hátoldalán található gyártói utasításokat, így az optimális mennyiséget mindig az egyes töltetek sajátosságai alapján kell kikalkulálni. Vehetjük is elő a számológépünket! 

 

Automatikus mosószer adagolás: vége a mateknak


A mai modern mosógépeknek már megvan az az előnye, hogy ott veszik le a terhet rólunk, ahol tudják, és itt nem csak a mosásról van szó. Az automatikus mosószer adagolás egy olyan funkció, ami önjáró módon számolja ki és adagolja a megfelelő mennyiségű mosószert az egyes töltetekhez. Ez nem csak időt takarít meg, de csökkenti a mosószer pazarlást és meghosszabbíthatja a készülék élettartamát! 

A Miele mosógép modelljeibe épített TwinDos® automatikus mosószer-adagoló rendszerével akár 30%-kal több mosószer takarítható meg, amellett, hogy mindig a legjobb mosási eredményt kapjuk! Az UltraPhase 1 folyékony mosószer felelős a szennyeződések eltávolításért és a színmegtartásért, az UltraPhase 2 pedig tökéletesíti a végeredményt. A két fázis a lehető legjobb pillanatban integrálódik be a rendszerbe, nem beszélve arról, hogy akár egymástól függetlenül is képesek működni. Nekünk csak meg kell adni a mosási paramétereket (ruhaneműk típusa, színe, szennyezettség foka stb.) és már indulhat is az automatikus mosószer adagolás! Ha pedig inkább a kapszulás megoldást részesítenénk előnyben, akkor a CapDosing újrahasznosítható kapszulái fognak gondoskodni arról, hogy a túl-vagy alul adagolás többé ne fordulhasson elő!

 

Válogasson a nálunk elérhető mosógépek kínálatából és engedje, hogy könnyebbé tegyék életét!

 

Tovább a termékekre

 



címkék: