Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Mit lehet szárítógépben szárítani?

956
Mit lehet szárítógépben szárítani?

A mai rohanó világban a kényelem és a hatékonyság mindennél fontosabbá vált - így történt, hogy a szárítógép az egyik legjobb barátunk lett. Ezek a készülékek ugyanis nemcsak a lakásunkat óvják, de a szabadidőnkre is kínosan ügyelnek. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy vajon mit lehet szárítógépben szárítani vagy éppen mit nem? A következő cikkben ennek járunk utána.

 

Mit nem lehet szárítógépben szárítani?


A mosás és szárítás roppant egyszerű procedúrának tűnik - gondolják sokan, hiszen csak be kell dobálni a ruhákat és elindítani valami programot. Hajlamosak vagyunk azonban figyelmen kívül hagyni a ruhákba varrt használati utasítást, ami, ha hisszük, ha nem, tényleg nem véletlenül van ott. A kis szimbólumok, más néven piktogramok ugyanis feketén-fehéren a tudtunkra adják, hogy mit lehet szárítógépben szárítani, így mindenképpen érdemes dekódolni azokat. 

Egyes ruhadarabok különleges ápolást igényelhetnek, például kézzel való áztatást, mosást, na meg szabad levegőn való szárítást. Úgyhogy ne lepődjünk meg, ha egy áthúzott négyzetet találunk egy körrel a közepén = szárítani tilos! A bőr és velúr ruhadarabokat nem érdemes a szárítógépbe tenni, mivel összemehetnek és eldeformálódhatnak. Hasonló a helyzet a funkcionális ruházattal, a sportcipőkkel, de akár a vízálló kabáttal is. A gumi például a hő hatására könnyen megolvad és összezsugorodik. A finom díszítésekkel, mondjuk flitterekkel vagy gyöngyökkel ellátott kellékkel szintén csínján kell bánni, nem beszélve a szuper kényes ruhadarabokról, mint a selyem, a csipke, a fehérnemű vagy a gyapjú. Aggodalomra azonban semmi ok, a legmodernebb masinákkal ez már nem jelent többé ijesztő kihívást! Ideje eloszlatni az elképzelést, miszerint a szárítógépek csak bizonyos ruhaneműk szárítására alkalmasak!

 

Mit lehet szárítógépben szárítani? Ha a Miele-t kérdezzük, akkor mindent!


Elmúltak azok az idők, amikor a szárítógépekbe kizárólag az elnyűhetetlenebb ruhadarabokat, például a farmert, vastag konyha kendőt vagy jó minőségű pamutot mertük berakni. A Miele szárítógépekbe integrált csúcstechnológiákkal a lehetőségek teljesen új birodalma nyílt meg: a többféle alapprogramnak és az átgondolt tervezésnek köszönhetően, a mindennapi viselettől kezdve a sportruházaton és babaruhákon át, egészen az olyan kényes anyagokig, mint a selyemtextília vagy gyapjú, gyakorlatilag bármit megszáríthatunk, hiszen nem kell attól félnünk, hogy tönkremennek odabent.

Egy Miele szárítógép meglepően értékálló kezelést biztosít a kincset érő ruhadarabok számára. No meg olyan fejlett funkciókkal büszkélkedhet, amivel nem lesz többé kérdés, hogy mit lehet szárítógépben szárítani! Kezdjük talán azzal, hogy a hőszivattyús technológiának hála jóval alacsonyabb hőfokon, ezzel együtt pedig kíméletesebb módon megy végbe a szárítás. Erre még rátesz egy lapáttal a PerfectDry technológia is, ami röviden annyit jelent, hogy a beépített szenzoroknak hála a rendszer érzékeli a víz mésztartalmát, és ehhez fogja igazítani a szárítási paramétereket a tökéletes végeredményért. Ráadásul a speciális méhsejtcellás kialakítású dob szinte simogatni fogja odabent a ruhákat. 

Mondj búcsút az időigényes szárítgatásnak, ami gyakran órákig vagy akár napokig is eltarthat! Csak válaszd ki a textília típusát, a készülék pedig gondoskodik a többiről! Ha pedig elakadtál volna, a szárítási asszisztens azonnal ott terem és megszakérti a ruháidat!


Tovább a termékekre

 

címkék: