Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Mit jelent a pirolitikus sütő? Avagy a pirolitikus sütő tisztítása

2327
Mit jelent a pirolitikus sütő? Avagy a pirolitikus sütő tisztítása

A modern konyhai készülékek világában a pirolitikus sütők zavarba ejtő változást hoztak. Ez az innovatív megoldás ugyanis már gondtalan konyhai élményt garantál, így mind a hobbi séfek, mind a főzés szerelmesei körében keresett választássá vált. A következő cikkben elmélyedünk abban, hogy a pirolitikus sütő mit jelent pontosan, illetve hogyan zajlik a pirolitikus sütő tisztítás.

 

Mi az a pirolitikus sütő? Mit jelent pirolitikus sütő?


Kezdjük talán a legelején, a "pirolitikus" kifejezés a görög "piro" (tűz) és "lízis" (lebontás) szavakból származik, és tökéletesen leírja azt a folyamatot, amelyet ezek a készülékek tudnak. A pirolitikus sütő egy olyan öntisztító sütőtípus, amely extrém magas hőmérsékletet használ az odaégett ételmaradékok és makacs zsírfoltok eltávolítására, egész egyszerűen úgy, hogy elégeti azokat - nem hagy maga után mást, mint finom hamut. 

 

  • Fűtési fázis: Az öntisztulási folyamat beindításához a sütő akár 500 °C-ra is felmelegedhet. Megijedni azonban nem kell, hiszen a tisztítási funkció során még véletlenül sem nyílik ki az ajtó, így abszolút biztonsággal használható! 
  • A szennyeződések hamuvá égnek: Az intenzív hő hatására a szerves anyagok lebomlanak és elégnek. Még a legmakacsabb félék is, így végérvényesen is búcsút inthetünk az órákon át tartó suvickolásnak!
  • Hűtési fázis: Az égetési folyamat befejezése után a pirolitikus öntisztító sütő automatikusan lehűl. Ez a sütő modelltől függően akár egy órát is igénybe vehet.

 

 

Hogyan kell pirolitikus sütőt tisztítani? Reflektorfényben a pirolitikus öntisztítás


A mindennapi főzés során a sütőben, különösen a nehezen hozzáférhető zugokban, jelentős zsír- és gőzfelhalmozódás keletkezik – kellemetlen, ugye? Ugye kedved sincs belekezdeni a sütésbe, mert utána még meg kell küzdened az odaégett ételmaradványokkal is? Mostantól teljesen a főzésnek és a vendégeinek szentelheted magad, hiszen a Miele pirolitikus beépíthető sütő elvégzi helyetted a piszkos munkát! Sőt, az öntisztító, katalitikus zománc borítás már a sütés közben elkezdi magához vonzani és oxidálni a makacs lerakódásokat! És hogy mi lesz a külső felületekkel? A CleanSteel néven ismert külső rozsdamentes acél bevonat ellenáll a makacs foltoknak és ujjlenyomatoknak, így a sütő külseje minimális erőfeszítéssel mindig makulátlan fényű marad!

A pirolitikus öntisztítás segítségével tehát gyerekjáték lesz a tisztítás:

 

  • Távolítsd el a durva szennyeződéseket: Az öntisztítási ciklus elindítása előtt, ha teheted távolítsd el a nagyobb, látható, durvább szennyeződéseket, törmelékeket a sütőtér belsejéből.
  • Vedd ki, ami nem odavaló: A tisztítási ciklus elindítása előtt érdemes eltávolítani a sütőállványokat és a tálcákat is a sütőből. A Miele esetében azonban modelltől függően a tisztítás során egyes tartozékok a sütőtérben maradhatnak. Ezeket Pyrofit-tartozékoknak nevezzük.
  • Válaszd ki a megfelelő programot: A legtöbb öntisztító sütő különböző tisztítási programokat kínál a szennyezettség szintjétől függően, így személyre tudjuk szabni. A Miele sütő például három fokozatban állítható.
  • Töröld le a hamut: Miután a sütő kihűlt, egyszerűen csak töröld le egy nedves ruhával vagy szivaccsal a hamu maradványt, így a belső tér ragyogóan tisztává válik = könnyedén kiküszöbölhető a durva vegyszerek szükségessége!

 

 

Beruháznál egy sütőre, amely pirolitikus öntisztítással könnyíti meg a dolgod? Nézz körül Miele modelljeink között!

 

Tovább a termékekre

 

címkék: