Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Milyen szárítógépet vegyek? Szakértő válaszol

6180
Milyen szárítógépet vegyek? Szakértő válaszol

Bár egyesek azt mondják, hogy jól megvannak nélküle is, a szárítógép mégis csak egy áldás. A következő cikk azoknak szól, akik már felismerték a készülék csodás előnyeit, és arra keresik a választ, hogy „milyen szárítógépet vegyek?”.

 

Néhány aranyszabály a választáshoz


Gondoljuk át a működési elvet!

A működési elv alapján kondenzációs és hőszivattyús kivitelek léteznek.  A kondenzációs készülék kivonja a nedvességet a ruhákból, amit aztán egy kivehető tartályba vezet. Gyorsabban szárít, de magasabb hőfokon is, ami nagyobb fogyasztást és kevésbé kíméletes bánásmódot eredményez. A hőszivattyús szárítógépek a dob belsejében keletkező meleg levegőt hasznosítják a ruhák szárításához, ezáltal sokkal energiahatékonyabbak, a szárítási ciklusok viszont tovább tartanak.

 

Szabjuk az igényeinkre a kapacitást!

Még a mosógépek esetében is előfordul, hogy alul-vagy éppen túltöltjük a dobot ruhákkal. Ez amellett, hogy csökkent hatékonyságot eredményez, a készülék élettartamára is hatással lehet. A megfelelő töltetsúlyú szárítógép kiválasztása tehát kulcskérdés, ha azon gondolkodik valaki, hogy milyen szárítógépet vegyek? Egyedülállóknak, pároknak elegendő lehet az 5-7 kg-os kapacitás, népeseb családnál pedig már érdemes 8-9 kg fölé menni.  

 

Legyen energiahatékony!

A szárítógépet mindig is energiafaló készülékként tartották számon. Éppen ezért, ha az a kérdés, hogy milyen szárítógépet vegyek, akkor a vásárlás előtt vizslassuk át az energiacímkét. Minden szárítógép A-tól G-ig terjedő osztályzatot kap, melyek közül a leggazdaságosabb az A+++, de már az A++ is nagyon jónak mondható. És bár az újabb modellek lényegesen jobbak, mint a hagyományos kivitelek, az üzemeltetési költségek gyakran attól is függnek, hogy a szárítógép milyen energiahatékony funkciókkal és mosási programokkal kecsegtet.

 

Dolgozzon a kezünk alá!

Vannak, akik jól elvannak az alapvető funkciókkal és hajlamosak mindent ugyanazon az egy programon szárítani, mások viszont nem érik be ennyivel. A legmodernebb masinák már igencsak bővelkednek okos megoldásokban, ami nemcsak nekünk kedvez, de a ruháknak is. A vasalást megkönnyítő funkciók például mindent megtesznek annak érdekében, hogy a ruha ne csak friss és illatos legyen, de ráncmentes is, értékes időt megtakarítva ezzel az elfoglalt felhasználónak. 

 

A Miele segítségével nem lesz többé kérdés, hogy milyen szárítógépet vegyek!


A Miele szárítógép bevetésre készen áll, ha vitathatatlan kényelemről, fenntartható megoldásokról és tökéletes szárítási eredményről van szó! Amellett, hogy a készülékek A++ és A+++ energiabesorolással büszkélkednek, már gyárilag úgy vannak kalibrálva, hogy az elvárható legmagasabb minőséget nyújtsák. A szárítási asszisztens például hívószóra ott terem, ha elakadtunk volna a több tucat ígéretes program között. A textilkímélő dob, a gyűrődésvédelem és a SteamFinish gőzölőrendszer pedig már csak hab a tortán.

A hőszivattyús Miele szárítógép választásával akár 50%-kal több energiamegtakarításra tehetünk szert, hiszen a megtermelt hő nem vész el, csak átalakul! Erre még rátesznek egy lapáttal a környezetkímélő szárítási programok is, na meg az EcoSpeed funkció, ami 20 perccel lerövidíti a szárítási ciklust.  Az EcoFeedback segítségével pedig fillérre pontosan tudni fogjuk, hogy mennyit fogyaszt a készülékünk az egyes szárítási ciklusok során. 

 

 

címkék: