Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Milyen magasra kerüljön a beépített sütő?

2356
Milyen magasra kerüljön a beépített sütő?

A konyhában töltött idő akkor válik nyűgből élvezetté, ha minden feltétel adott hozzá: esztétikus munkakörnyezet, profi eszközök, egy jó receptes könyv, és persze egy kényelmesen használható sütő. Utóbbival kapcsolatban mi is tudunk egy kis útmutatást nyújtani, ha felmerül a kérdés, hogy a beépített sütő milyen magasra kerüljön!

 

Jól bevált, ámde kevésbé ergonomikus megoldás


Még mindig vannak olyan konyhák, ahol a hagyományos, szabadonálló sütők köszönnek vissza. Legfőbb előnyük, hogy bárhová elhelyezhetjük a helyiségben, és később is bármikor meggondolhatjuk magunkat – ezzel kár is lenne vitatkozni. Habár a rugalmas elhelyezéssel és a készülék hatékonyságával tényleg nincs gond, az ergonómiával már annál inkább. Mivel a készülékek a saját lábukon állnak, ez egyet jelent azzal is, hogy le kell hozzájuk hajolni, mind a ki-és bepakolásnál, mind a sültek nézegetésénél. 

 

 

A „majdnem” jó megoldás


Habár a szabadonálló kivitel sem rossz, az elmúlt évek sztárjává mégis a beépített sütő vált. A beépített sütő már egy jóval modernebb kivitel, ha csak azt nézzük, hogy mennyire esztétikussá tehetjük vele a konyhát. Mivel nem látszik a készülék oldala, gyönyörűen belesimul az enteriőrbe, anélkül, hogy megtörné a konyhabútor folytonosságát. Az pedig, hogy a beépített sütő milyen magasra kerül, már tényleg csak rajtunk múlik, na meg néha a konyha elrendezésén is. Gyakran megesik ugyanis, hogy szűkös a hely és mivel minden négyzetcentiméternyi tárolóhely számít, így a fali szekrény alsó részébe vagy egy különálló konyhaszigetbe építjük. Habár ezzel esztétikailag nincs különösebb gond, sajnos ugyanott leszünk, mint a szabadonálló készüléknél – a derakunk fogja bánni a hajolgatást. Helyhiány esetén nagyon ígéretes megoldást kínál a Miele sütő kollekciója is, hiszen már egészen kompakt méretben is találhatunk készülékeket, sőt többfunkciós (pl. mikróval ellátott) sütőink is vannak.  

 

Most akkor a beépített sütő milyen magasra kerüljön? Ezzel a megoldással a hajolgatás már tényleg a múlté!


Akik olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy a sütőt szinte bárhová be tudják építeni, azoknak minden perc öröm lesz a konyhában. A magasság és elrendezés tekintetében máris többféle lehetőség tárul elénk. Kezdjük például a dupla sütőkkel. Egy ilyen megoldás páratlan főzési élményt kínál, főleg, ha kétféle típust választunk. Az egyik lehet egy klasszikus sütő, a másik meg mondjuk egy gőzsütő. Ilyenkor a legcélszerűbb, ha egymás mellé helyezzük őket, legalább vállmagasságban. Ha a készülékek egymás alatt kapnak helyet, akkor úgy érdemes elhelyezni őket, hogy felül - avagy a kényelmesebb magasságban - legyen, amit gyakrabban használunk, de az alsó készülék se érjen le a földig. Egyetlen sütő esetében pedig igazán könnyű dolgunk lesz, hiszen nem kell osztozni a helyen. A Miele sütő kínálatában például olyan gőzpároló is megtalálható, ami teljes értékű sütőként funkcionál. 

Összességében elmondható, hogyha a készülék legalább köldök magasságba van építve, akkor nemcsak esztétikus, de nagyon ergonomikus lesz a használata, ami mind a sütésnél, mind az ételek ellenőrzésekor, mind a takarításnál jól jön! Arról nem is beszélve, hogy a konyhában töltött idő igazán biztonságossá válik, hiszen ilyen magasságban a legkisebbeknek esélyük sincs arra, hogy hozzáférjenek a készülékhez!

 

címkék: