Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Miért jó a hőszivattyús szárítógép?

3441
Miért jó a hőszivattyús szárítógép?

Az elmúlt években a szárítógépek már minden modern otthon elengedhetetlen kellékeivé váltak. Nem kell többé a teregetéssel bajlódni, nem fog penészedni a lakás, emellett gyors, kényelmes és gazdaságos megoldást nyújtanak, amennyiben a megfelelő kivitelt fogjuk ki. A következő cikkben ismertetjük, hogy milyen előnyökkel járhat egy hőszivattyús szárítógép beszerzése. 

 

Számoljunk le végre az előítéletekkel!


Elég csak egy egyszerű üzletbe besétálni ahhoz, hogy szárítógép tornyokba szaladjunk. A választás során pedig elég sok szempontot mérlegelnünk kell ahhoz, hogy a későbbiekben is kifizetődőnek ígérkezzen a döntésünk. Teljesen érthető módon sokan először az árat vizslatják meg, majd rátérnek a tudásra, a kényelmi funkciókra, a fogyasztásra, végül pedig a megjelenésre. Vannak, akik még a mai napig a szárítógépek ellen kampányolnak, még annak ellenére is, hogy a legmodernebb készülékek már teljesen nyilvánvaló előnyökkel kecsegtetnek. Ez a tábor pedig általában a magas fogyasztás miatt ellenkezik. Pedig léteznek már olyan kivitelek is, amelyek nem csak, hogy megkönnyítik az életünket, de takarékoskodni is tudnak nekünk. Ilyen a Miele szárítógép hőszivattyús változata is.

 

Hőszivattyús szárítógép: mesteri a spórolásban 


A kondenzációs szárítógép nem újkeletű dolog. Ezek még az első generációs szárítógépek közé tartoznak, így rengeteg otthonban köszönnek vissza. Természetesen ennek is megvannak a maga előnyei, de manapság, amikor ennyire közüggyé vált a környezetvédelem és az energiatakarékosság fogalma, egyre többen cserélik le készülékeiket a hőszivattyús változatra. Nem véletlenül!

A hőszivattyús szárítógép manapság messze az egyik legmodernebb típus, ami létezik a piacon. Egy ilyen kivitel akár 50%-kal több energiamegtakarítása is képes az elődjéhez képest. Ez pedig nem csak a pénztárcánkra nézve lesz majd kedvező, de a környezetünk szempontjából is.

Szinte minimális hőveszteséggel tudhatjuk le szárítással kapcsolatos teendőinket, és a textíliák is bőven meghálálják majd a gondoskodást. A szárítás ez esetben jóval alacsonyabb hőmérsékleten mehet végbe, így akár kényesebb ruhadarabokat is elhelyezhetünk a dobban. Erre még a Miele szárítógép is „rátesz egy lapáttal”, hiszen mind a méhsejtes dobszerkezet, mind a kímélő programok segítenek abban, hogy ruháink mindig frissek, gyűrődésmentesek, na és persze lehengerlően szárazak legyenek. 

 

Hogy működik a hőszivattyús szárítógép?


A hőszivattyús szárítógép működési elve kísértetiesen hasonlít a kondenzációshoz, mégis van egy nagy különbség a kettő között. A kondenzációs típusnál a meleg levegő egy zárt rendszerben kering, és a külső környezet levegőjét felhasználva igyekszik lehűteni azt. Ennek eredményeként a páradús levegő vízzé válik, és egy tartályban fog összegyűlni. Ezzel ellenben a hőszivattyús kiviteleknél még csak pára sem fog képződni. De hogyan is lehetséges ez? Habár ugyanúgy a géptestben kering a meleg levegő, egy speciális hűtőközegnek hála annyira le tud hűlni a használat közben, hogy gyakorlatilag párátlanodik, mire lejárna a program. Ez pedig a nyári hónapokban különösen jól tud jönni már azért is, mert nem fogja feleslegesen melegíteni a szoba levegőjét, és a légkondicionáló berendezések is magasabb hatékonysággal tudnak majd üzemelni.



címkék: