Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Mennyit fogyaszt egy szárítógép?

5547
Mennyit fogyaszt egy szárítógép?

Az utóbbi időben még az eddigieknél is fontosabbá vált a takarékoskodás fogalma, ami a háztartási berendezések esetében is megmutatkozik. A Miele szárítógépek csordultig vannak pakolva fenntartható megoldásokkal, így az energiaszámlánk miatt már biztosan nem kell aggódni ennél a háztartási rutinnál!

Sok ember számára mumus a szárítógép fogyasztása


Vannak, akik el sem tudnák képzelni az életüket szárítógép nélkül, és vannak azok, akik hallani sem akarnak róla, hiszen úgy gondolják, hogy egy igazi energia-temetővel állnak szemben. Nem mindegy azonban, hogy amin spórolunk, az csak a mi szabadidőnket szabotálja, vagy esetleg még a lakásunk állagromlására is hatással van.   

Habár a levegőn való szárítás tényleg nem kerül semmibe, ne felejtsük el, hogy van ennek azért némi árnyoldala is:

 

  • napokig kerülgethetjük a szárítóállványt, ami igen bosszantó lehet, ha amúgy sincs elég hely a lakásban
  • nem csak rápakolni-és leszedni kell az állványról a ruhákat, de bizonyos időnként forgatni, átpakolni is
  • bármennyire is igyekszünk a ruhák gondos elhelyezésére, biztos, hogy elő fog kerülni a vasaló is
  • a textíliák száradása során nyirkossá válik a levegő, ami túlzott páratartalmat, vizes ablakokat, idővel pedig penészes falakat eredményezhet

 

Mennyi áramot fogyaszt a szárítógép? Hőszivattyús szárítógép fogyasztása, kondenzációs szárítógép fogyasztása


Ha energiahatékony készülék van otthonunkban, akkor egy percig sem kell aggódni azon, hogy mennyit fogyaszt egy szárítógép! Habár a kondenzációs szárítógép fogyasztása hagyhat némi kivetnivalót maga után, egy hőszivattyús kivitel már tényleg a mi malmunkra hajtja a vizet. Utóbbi típus már gyakorlatilag 50%-kal nagyobb hatékonysággal képes szárítani, tekintve, hogy minimális hőveszteséggel dolgozik. Azt a csekély energiát pedig, amit felvesz, képes visszaforgatni a rendszerben és újra felhasználni. A hőszivattyús szárítógép fogyasztása - akárcsak a Miele készülékeié - tehát tényleg minimális lesz, és így varázsolnak nekünk friss, puha és száraz textíliákat.

A Miele-nek hála a ruhaszárító gép fogyasztása nem vált ki többé aggodalmat!

A Miele szárítógép rákapcsol a rakétákra, ha takarékoskodásról van szó! Kezdjük például a sokat emlegetett energiaosztállyal, amivel már önmagában véve is kimagasló hatékonyságot érhetünk el, hisz a Miele készülékei legalább A++ besorolást kaptak, de egyes modellek már az A+++ osztályt erősítik. 

Erre a kiváló energiaosztályra rásegítenek a szárítógépben található fenntartható megoldások is. A beépített EcoDry technológia révén például a készülékek hihetetlenül kedvező energiafogyasztást és szárítási időt tesznek lehetővé, mindegy, hogy egy fél éves vagy 15 éves készülékről van szó. Az EcoSpeed funkcióval kapásból 20 perccel rövidebb lesz a szárítási idő, de akár olyan intelligens fejlesztéseket is érdemes megemlíteni, mint a DryFresh®, ami a teljes mosási ciklust megkerülve frissíti fel a kellemetlen szagúvá vált textíliákat.

Ha pedig pontosan tudni szeretnénk, hogy mennyit fogyaszt a szárítógép az egyes szárítási ciklusok alatt, akkor innentől kezdve, semmi akadálya ennek. Az EcoFeedback funkció már a szárítási program indulása előtt megmondja nekünk, hogy mekkora lesz a ruhaszárító gép fogyasztása. A program végeztével pedig a kapott adatok alapján le is tudjuk ellenőrizni a tényleges áramfelvételt.

 

Aktuális kínálatunk

 

címkék: