Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Energiatakarékos főzőlap a környezettudatosság jegyében

1547
Energiatakarékos főzőlap a környezettudatosság jegyében

Egy új főzőlap kiválasztása során többféle tényezőt is át kell gondolni, amelyek közül egyre előkelőbb helyet foglal el az energiahatékonyságra való igény. A Miele energiatakarékos főzőlap segítségével úgy faraghatunk le költségeinkből, hogy ehhez szinte oda sem kell figyelnünk a spórolásra.

 

Tovább a termékekre

 

Tényleg ilyen jó választás egy energiatakarékos főzőlap? Igen!


A háztartáson belül minden ember igyekszik csökkenteni a költségein, ki-ki a maga módján. Például nem égetjük feleslegesen a villanyokat, elzárjuk a csapot fogmosás közben, vagy olyan készülékekre cseréljük a régieket, amik kiváló energiaosztállyal bírnak. Sokan azt gondolnák, hogy a konyhában egy kicsit nehezebb dolgunk van spórolás ügyileg, hiszen enni (és főzni) szinte mindig kell. Ha azonban energiatakarékos főzőlap van a birtokunkban, akkor hamar rájöhetünk, hogy nem is olyan bonyolult ez. Akik pötyögték már be az interneten, hogy ’spórolási tippek a főzésnél’ azoknak valószínűleg feltűnt, hogy egy több tucat találat is érkezett a témára. Ezek kétségkívül nagyon hasznosak tudnak lenni, ám olykor nagy odafigyelést igényelnek, hogy be is tudjuk tartani azokat. A Miele főzőlapokban azt szeretjük a legjobban, hogy a gyártó már eleve úgy tervezte meg a készülékeket, hogy ezek az energiatakarékos tippek visszaköszönnek a tudásszintjükben. Mutatjuk a legnépszerűbb ötleteket!

Használjuk fel a maradékhőt: érdemes kikapcsolni a készüléket már néhány perccel azelőtt, hogy az étel teljesen elkészülne, kiváltképp akkor, ha elektromos főzőlapunk van. Ennek az a magyarázta, hogy ekkortájt már a fennmaradó hő bőven elég lesz a főzés befejezéséhez, így energiát takaríthatunk meg. A Miele készülékei rendelkeznek maradékhő kijelzővel. Habár a funkció eredetileg a biztonságot hivatott szolgálni, a szemfülesebbek pontosan tudni fogják, hogy maradt még néhány keverésre való perc, mielőtt teljesen kihűlne a főzőzóna.

Rövidebb elkészítési idő: minél kevesebb ideig főzünk, annál kevesebb energiát használunk el. De mi van akkor, ha a receptes könyv mást mond? A Miele energiatakarékos főzőlap megoldja helyettünk a rejtvényt! Az ExtraSpeed funkcióval például jelentősen lefaraghatunk a főzési időből, melyről a fűtőszálakba épített háromkomponensű technológia fog gondoskodni. A TwinBooster funkció pedig képes összevonni két főzőzóna teljesítményét, hogy az elkészítési idő tényleg csak néhány pillanat legyen.

Egyszerre főzzünk több dolgot/nagyobb adagot: ha népesebb családdal rendelkezünk, akkor érdemes lehet több napra előre megfőzni, ezzel spórolva energiát. A Miele főzőlap segítségével ez nagyon könnyen megvalósítható, hiszen például az indukciós kivitel esetében akár 4 rugalmas főzőzóna + 1 XXL PowerFlex főzőfelület, gázfőzőlap esetében akár 5 égő + 1 Dual-wok áll a rendelkezésünkre, de dönthetünk CombiSet mellett is, amellyel akár mindegyik főzőlapot viszontláthatjuk a konyhánkban.

Az edényt a megfelelő főzőlapra tegyük: egy főzőlap különféle méretű főzőzónákból áll. A maximális energiatakarékosság véget érdemes ügyelni arra, hogy az edény méretéhez képest azt a zónát válasszuk ki, amelyik a leginkább passzol hozzá terjedelemben. A Miele energiatakarékos főzőlap ebben is a jobb kezet nyújt, hiszen az Állandó Edényfelismerésnek hála a készülék automatikusan felméri az edény méretét, illetve a főzőfelület magától bekapcsol, ha felrakjuk rá a serpenyőt.

 

Tovább a termékekre

 

 

címkék: