Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Beépíthető Tepan Yaki grill a Miele-től

1431
Beépíthető Tepan Yaki grill a Miele-től

Ki ne imádná a japán konyhát? A Tepan Yaki például nemcsak ínycsiklandozó ételeket takar, de egy komplett konyhaművészetet is. Szerencsére azonban a Miele beépíthető Tepan Yaki grill segítségével nem kell a Távol-Keletig utazzunk, hisz az otthonunk kényelméből oszthatjuk meg szeretteinkkel ezt az egyedülálló főzési élményt!

Mi a Tepan Yaki jelentése?


A TepanYaki a japán konyha egyik legősibb főzési stílusa, melynek története kb. 200 évvel ezelőttire nyúlik vissza. A szóból a „tepan” a fém sütőlapot, a „yaki” pedig a grillezett, serpenyőben sült kifejezéseket rejti. Tehát szó szerint „fémlapon való grillezést” jelent. Sokan azonban hajlamosak összekeverni a tepanyakit a japán konyha másik közkedvelt kifejezésével, a „teriyakival”. Habár mindkettő tartalmazza a „yaki” szót, az előbbi sokkal inkább egy kulináris művészet, utóbbi pedig inkább csak egy szószra utal, amit egyébként a tepanyakiban is használni szoktak.

Mitől ilyen közkedvelt a Tepan Yaki?


Habár egy szerte a világon üdvözölt japán főzési technikáról van szó, nem is csupán az ételek miatt szeretik ennyire az emberek, hanem a “tálalási” módja miatt. Az ételkészítés során ugyanis a vendégek általában egy nagy asztal köré ülnek, melynek közepén egy hatalmas tepan grill található. Itt kísérhetik figyelemmel a grillezési folyamatot, vagyis sokkal inkább a séf produkcióját: nem ritka ilyenkor a szerszám dobálás, a zsonglőrködés, vagy az olyan trükkök bemutatása, mint pl. a tojás levegőben való felhasítása. A speciális képzésben részesült séfek tehát a vendégek előtt grillezik meg a megrendelt ételeket - elkápráztatva őket kulináris tehetségükkel.

Miele Tepan Yaki: amikor házhoz érkezik a japán konyha


A Miele moduláris főzőlapokban azt szeretjük a legjobban, hogy maximálisan megadják nekünk a főzés szabadságát, hisz teljesen egyénre szabott konyhát hozhatunk velük létre. Mindegyik Miele főzőlap azonos szélességgel és mélységgel rendelkezik, így könnyedén egyesíthetjük őket egyetlen, egységes főzőfelületté. A három alapvető főzőlapon kívül azonban olyan különleges kiegészítők is megtalálhatók a kollekcióban, akárcsak az indukciós wok, a barbecue grill vagy a Miele Tepan Yaki.

A beépíthető Tepan Yaki grill segítségével a saját otthonunk kényelméből kóstolhatunk bele a japán főzőhagyományba, és tehetünk szert újabb-és újabb kulináris élvezetekre. Ez a Miele főzőlap a többrétegű nemesacél felülete révén, tökéletesen egyenletes sütést tesz lehetővé, és egy rendkívül elegáns külsővel érkezik meg hozzánk. Arról nem is beszélve, hogy az indukciós hevítés miatt nemcsak az energiahatékonyság szempontjából lesz megnyerő választás, de mivel két külön használható fűtőkörrel rendelkezik, így tényleg csak a képzelet szab határt a konyhában.

Milyen csodák készülhetnek a Tepan Yaki sütőlap segítségével?


A nyugati stílusú teppanyakihoz általában marhahúst, csirkét, garnélarákot, homárt, tengeri herkentyűt, és zöldségeket használnak, egy kis szójababbal nyakon öntve. A japán stílusú teppanyakinál pedig a yakisoba (sülttészta), a káposzta, a szeletelt hús vagy tenger gyümölcsei adják meg az alapanyagok gerincét. Ezeket növényi olajjal, állati zsírral vagy a kettő kombinációjával tehetjük még ízletesebbé. Köretként mungóbabcsíra, cukkini, sült rizs és ropogós fokhagyma chips passzol, a fűszerek közül pedig a szójaszósz, ecet, bors, só és bor domináljon.

 

Tovább a termékre

 

címkék: