Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

Beépített húsmaghőmérő a tökéletes sültekért

1432
Beépített húsmaghőmérő a tökéletes sültekért

Vajon milyennek kell lennie egy félig átsült steaknek? Mikor válik a szárnyasétel kívül ropogóssá, belül omlóssá? Az ehhez hasonló kérdések egy Miele sütő segítségével többé fel sem merülnek, hisz a beépített húsmaghőmérő a közbeavatkozásunk nélkül szakérti meg az ételeket!

Mi az a maghőmérő és miért elengedhetetlen a konyhában?


Egy olyan kis szerkezetről van szó, ami egy fém tűből és a hozzá kapcsolódó digitális vagy analóg mutatóból áll. Húsok, szárnyasok, halak és tojástermékek főzésekor nagyon is helye van a konyhában, hiszen az étel közepébe szúrva pontosan megmondja nekünk, hogy hány fokos a belső hőmérséklet, azaz a maghő.

Talán senkinek nem kell bemutatni, amikor egy egyszeri hússütés egy egész délutános programba torkollik: szinte alig tudunk elmozdulni a konyha területéről, ki-be nyitogatjuk a sütő ajtaját, szurkáljuk, nézegetjük az ételt, hogy vajon kellőképpen átsült-e már. Ez nemcsak idegőrlő tud lenni, de a sütési procedúrának sem tesz jót, mivel minden egyes ajtónyitással csökken a hatékonyság.

A maghőmérő segítségével ezekre a plusz dolgokra semmi szükség nem lesz, mindemellett ellenőrizni tudjuk, hogy mikor válik az étel biztonságosan fogyaszthatóvá. Utóbbi azért is nagyon lényeges, mert így megelőzhetők a különféle élelmiszer-eredetű megbetegedések. Egy másik praktikus előny az eszköz javára, hogy mindezt anélkül tehetjük meg, hogy túlságosan belevágnánk a húsba, ami aztán negatívan befolyásolná az ízt és állagot, a megjelenésről már nem is beszélve.

Még a veteránoknak is ajánlott a használata!


Akik már rutinosan mozognak a konyhában gyakran mellőzik a használatát, hiszen úgy vélik, hogy egy kis nyomkodással, ízlelgetéssel, a színváltozások figyelemmel kísérésével könnyen meg tudják állapítani, hogy az ételek kellően átsültek-e már. Ez azonban néha csalóka is lehet, hisz például a darált marhahús már az előtt megbarnulhat, mielőtt eléri az élelmiszerbiztonsági szempontból elfogadott maghőmérsékletet. Az a fogyasztó azonban, aki inkább húsmaghőmérőre bízza a dolgot, az biztos lehet benne, hogy az étele tökéletes lesz, minden szempontból.

Miele húsmaghőmérő: nem lesz többé kérdés a tökéletes végeredmény!


Habár maghőmérőt bárhonnan beszerezhetünk, néha macerás a használata, hiszen nem mindig van kéznél. A másik probléma vele, hogy csak adott pillanatban mér, így szintén nyitogatnunk kell hozzá a sütő ajtaját. Pont ezért olyan ígéretes megoldás egy Miele sütő, ami már beépített húsmaghőmérővel van felruházva!

A Miele beépített húsmaghőmérő egy olyan vezeték-és elem nélküli kivitel, ami rádióhullámmal működik. Nekünk elég csak beleszúrni a húsba, mielőtt a sütőbe helyeznénk azt, és beállítani a kívánt maghőmérsékletet. Mivel a sütő ajtajában foglal helyet, könnyen elérhető és gyerekjáték vele a munka. A Miele húsmaghőmérő tű hegyében egy olyan érzékelő van rejtve, ami a teljes sütési procedúra alatt figyelemmel kíséri az étel maghőmérsékletét. A sütőben pedig egy antenna található, ami miután azonosította a tűt, felfogja az általa közvetített értékeket és tovább küldi feldolgozásra az elektronikának.

Ennek a komplett csapatmunkának az lesz az eredménye, hogy a sütési program automatikusan leáll, amint az étel maghőmérséklete eléri a kiválasztott értéket. A Miele készülék pedig egy szöveges üzenettel és akusztikus hangjelzéssel adja majd tudtunkra, hogy lehet tálalni, hiszen az étel fokra pontosan olyan lett, mint ahogy az a receptes könyvben meg van írva!

 

Tovább a termékekre

címkék: