Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

A szárítógépek előnyei és hátrányai

1527
A szárítógépek előnyei és hátrányai

Általában két lehetőség tárulkozik elénk, ha lejárt a mosógép programja: vagy kiteregetünk a ruhaszárítóra vagy berakjuk a textíliákat a szárítógépbe. A következőkben azt fogjuk taglalni, hogy mik a szárítógépek előnyei, de a szárítógép hátrányai is terítékre kerülnek, hogy mérlegelni tudjuk döntésünket.

 

A szárítógépek előnyei


 

  • Gyorsabb száradás: A szárítógépek előnyei közé tartozik, hogy értékes időt takarít meg, hiszen csupán pár óra alatt friss és illatos textíliákkal gazdakodhatunk, amiket már csak be kell pakolni a szekrénybe. Ez különösen előnyös a rohanó világunkban, de azok is profitálhatnak belőle, akiknél szinte egész nap megy otthon a mosás. A Miele EcoDry technológiája révén a ruhadarabok még a vártnál is hamarabb készen állnak az újabb viselésre, az EcoSpeed funkcióval pedig 20 perccel rövidebb lesz a szárítási idő.
  • Helytakarékos: Nem mindenkinek van ruhaszárító kötele a kertben, egy ici-pici lakásban pedig kerülgetni kell az állványt. Innentől kezdve nem kell aggódni amiatt, hogy helyet szorítsunk a teregetésre vagy igazodni a kinti időjáráshoz. Bármikor, nappal vagy az éjszaka közepén is megszáríthatjuk a textíliákat.  A Miele szárítógép például egymásra is szintezhető, a konyhapult alá is építhető, és ajtónyitásuk mindkét irányba megoldható. 
  • Ápolja a szöveteket: Szintén a szárítógépek előnyei közé sorolható, hogy a legmodernebb készülékekben már megvan az a képesség, hogy a textíliáknak értékálló kezelésben legyen része. A Miele például nagyon is gyengéd a ruhákhoz, a hőszivattyús technológia révén alacsony hőfokot használ, ami nem károsítja a kényes szöveteket, és nem okozza azok zsugorodását. Ez megkönnyíti a ruhák ápolását és meghosszabbítja élettartamukat.

 

 

A szárítógép hátrányai


 

  • Drága az üzemeltetése: A szárítógép hátrányai, hogy amíg a szabad levegőn való szárítás nem kerül semmibe, addig ez bizony áramot fogyaszt. A Miele szárítógép azonban kiváló energiabesorolást kapott, így rendkívül takarékos. A hőszivattyús kivitele révén akár 50%-kal nagyobb hatékonysággal képes szárítani, amire az innovatív funkciók, szárítási programok csak rátesznek egy lapáttal. Ha pedig meggyőződnél róla a saját szemeddel is, akkor az EcoFeedback funkció már a szárítás megkezdése előtt kijelzi neked a pontos áramfogyasztást.
  • Nem tehetünk bele akármit: Bár a szárítógépek előnyei közé tartoznak, hogy kíméletesek a ruhákhoz, mégis károsíthatnak bizonyos anyagokat. A szárítógép hátrányai, hogy például a gyapjúból vagy selyemből készült ruhák összemehetnek vagy eldeformálódhatnak, ha a gépbe tesszük őket. A Miele készülékei azonban kapásból 12 féle szárítási programot kínálnak, így a hétköznapi pamuttól a kényes selyem és gyapjú ruhákon át, egészen a sportruházatig nyújtanak megoldást. Sőt, a speciális fejlesztésű méhsejt-szerkezetes dob úgy bánik a ruhákkal, akárcsak a hímes tojással, így vasalni is kevesebbet kell.
  • Megzavarja az idillt: A szárítógép hátrányai, hogy olykor a működésüktől harsoghat a ház, különösen, ha régebbi modellünk van. Ez főleg akkor jelenthet problémát, ha valaki épp pihenni szeretne, netán vékonyak a falak és áthallatszik minden a szomszédba. A jó hír az, hogy a Miele készülékei például erre is találtak megoldást, hiszen a SilenceDrum dobnak hála, a beépített csillapítószalagok még a gombokkal, cipzárakkal ellátott ruhák zajának csattogását sem engedik ki a készülék belsejéből.  

 

 

Válogasson innovatív szárítógépeink kínálatából!

Tovább a termékekre

 

 

címkék: