Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

A mosógép választás szempontjai, vásárolj okosan

1462
A mosógép választás szempontjai, vásárolj okosan

A mosógép választás kihívást jelenthet - kiváltképp azért, mert egyetlen háztartás sem rendelkezik azonos mosási igényekkel. Mielőtt azonban fejest ugranánk a vásárlásba, érdemes néhány dolgon végigzongorázni.

 

Melyik a legjobb mosógép számomra? Mosógép választás céltudatosan


Kapacitás

A típusok átbogarászása előtt tegyük fel magunknak a kérdést, hogy milyen gyakran kell mosnunk és mennyit? Így máris egy dologgal szűkíteni tudjuk a kört, ha mosógép választás a cél. A kisgyermekes családoknál, ahol naponta többször is kell mosni, bölcsebb döntés a nagyobb kapacitás kényelmét élvezni, hogy le lehessen csökkenteni a töltetek számát. 3-4 tagú családnál ez nagyjából 7-8 kg töltetsúlyt jelent, 5 fő felett azonban már 9 kg körüli kapacitásban gondolkodjunk. A kisebb (5-6 kg) modellek pedig gazdaságosak lehetnek egyedülállók és párok számára. A Miele kollekciójában egyes modellek 5,5 kg, mások pedig 9 kg mosási kapacitással bírnak, így mindenki megtalálhatja a megfelelőt.

Kialakítás és méret

A mosógép választás szempontjai szerint kardinális helyen szerepel a méret, ami általában összefügg a kivitellel. Vásárlás előtt mérjük meg azt a helyet, ahová a mosógépet kívánjuk helyezni. Panellakásban valószínűleg problémát jelent a rendelkezésre álló hely, ugyanis a legtöbb modell 60 cm széles. A Miele felültöltős mosógépei között azonban már 40 cm széles verzió is elérhető. Mivel a ruhákat itt felülről kell betölteni a dobba, így kevesebb helyet foglal és ergonomikusabb is, hiszen nem kell hozzá hajolgatni. Az elöltöltős kivitel viszont gazdaságosabb, mivel több ruha fér el benne, de nagyobb a helyigénye is. Erre is talált azonban megoldást a Miele, hiszen a készülékek igazán sokoldalúan elhelyezhetők. Pl. egymásra szintezhetők, de a pult alá is építhetjük vagy tolhatjuk azokat.

Tudásszint és mosási programok

Mivel a különböző évszakokban más-más típusú ruhákat hordunk, na meg persze minden ruha más mértékben szennyezett, a tudás is mérvadó, ha a mosógép választás szempontjai kerülnek előtérbe. Egy átlagos mosógép általában normál és kímélő ciklusokat tud. A csúcskategóriás modellek azonban már további opciókat is kínálnak. A Miele mosógép például 5 mosási opcióval (rövid, áztatás, előmosás, plusz víz, plusz öblítés), 12 féle alapprogrammal és megannyi okos funkcióval kecsegtet. A SteamCare gőzölőrendszerrel a vasalást is elfelejthetjük, a 23 féle folt opcióval még a rúzs vagy olajfoltokra is találunk megoldást, a Felfrissítés programmal pedig mosás nélkül kölcsönözhetünk friss illatot a textíliáknak.

Energiafogyasztás

Végül, de nem utolsó sorban, a mosógép választás szempontjai szerint nagyon is számít az energiahatékonyság. Az igazán ígéretes készülékek ugyanis nemcsak meghosszabbítják a textíliák élettartamát, de a költségekből is lefaragnak. A Miele mosógép például úgy varázsolja ragyogóan tisztára a ruhákat, hogy eközben vizet és áramot takarít meg nekünk. Ezt a készülékek a kiváló energiabesorolás mellett, a többféle fenntartható megoldásuknak is köszönhetik. Az intelligens mennyiségi automatika képes megmérni a töltetsúlyt és csak annyi vizet és áramot használ el, ami feltétlenül szükséges a mosáshoz. Az EcoFeedback funkció pedig mindig a legköltséghatékonyabb mosási opció felé terel minket, így ha egyszer ráérzünk az ízére, tudni fogjuk, hogy melyik a legjobb mosógép nekünk.

 

 

Tovább a termékekre

 

 

 

címkék: