Netmárkabolt.hu
+36 30 517 1807 / +36 52 879 105
netmarkabolt@netmarkabolt.hu
Menü

A mosógép tisztítása helyesen

1103
A mosógép tisztítása helyesen

Mosógépünk mindennap fáradhatatlanul dolgozik, hogy ruháinkat tisztává és üdévé varázsolja, de vajon mi milyen gyakran gondolunk arra, hogy viszonozzuk ezt a szívességet? Véssük az eszünkbe, hogy a mosógép is igényel némi törődést, hogy továbbra is hatékonyan és eredményesen működhessen. 

 

A mosógép tisztítása egyáltalán nem elhanyagolható


Egy tiszta mosógép nemcsak higiénikusabb, de egyértelműen hosszabb élettartamú is. Idővel a különféle szennyeződések, a mosószer-maradványok és a nedvesség táptalajt teremthetnek például a penészgombák megtelepedésének a gép belsejében. A higiénia pedig kiváltképp kulcskérdés lehet főleg, ha babaruhákat, fehérneműket, törölközőket vagy ágyneműket mosunk. És hát senki sem szeretné, ha frissen mosott ruhái kellemetlen szagot árasztanának és elölről kellene kezdeni a mosást. Sőt, egy tiszta gép hatékonyabban működik. A dobon, a szűrőkön és a mosószeradagolóban lévő lerakódások eltávolítása optimálisabb vízáramlást és tisztítási teljesítményt biztosít. 

 

A mosógép tisztítása házilag. Mosógép tisztítása ecettel és mosógép tisztítása szódabikarbónával


  • Mosógép dob tisztítás, mosógép fertőtlenítése

Automata mosógép tisztítása házilag? Csak futtassunk le egy üres forróvizes ciklust ecet és szódabikarbóna egyvelegével. Az ecet segít feloldani az ásványi lerakódásokat, a szódabikarbóna pedig tisztít és szagtalanít. De akár a speciális Miele tisztítószerek vagy a Miele mosógép programjai között is körülnézhetünk. Az Intenzív (75°C) elnevezésű programmal például több fűtőenergia bevetésével és a mosási mechanika erősítésével megy végbe a tisztítóhatás. Nem mellesleg egyes készülékekben alapból megtalálható öntisztító program is. Csak válasszuk a „Gép tisztítása” programot és dőljünk hátra.

  • Mosógép szűrő tisztítás

Rendszeresen tisztítsuk meg és tartsuk karban a vízszűrőket, hiszen a ruhákból válnak le szöszök, amik felhalmozódhatnak.  A Miele mosógépeknek például két aktív szűrője is van a vízbevezető szelep védelmére, amit elég 6 havonta ellenőrizni, és minden utasítást megtalálhatunk a kézikönyvben. Sőt nyugodt szívvel válogathatunk a Miele tisztítószerei közül is, a vízlágyító tabletták például nemcsak a mosógépet védik, de ruháinkat is, hiszen kevesebb mosószermaradék marad a textíliákban.

  • A mosószer adagoló tisztítása

A penészes mosógép tisztítása során a mosószer-maradványokkal is meg kell küzdenünk, főleg, ha por állagú terméket használunk. Vegyük ki a mosószeradagolót, és áztassuk be meleg vízbe, majd hagyjuk megszáradni, mielőtt visszahelyezzük a gépbe. A Miele mosógépek TwinDos® automatikus mosószer-adagoló rendszerrel vannak felruházva, ami nemcsak kényelmes, hanem tökéletes tisztaságot is garantál. A készülékek még egy Ápolóprogram elnevezésű tisztítóprogrammal rendelkeznek a TwinDos® rendszer karbantartásához. Ha pedig hosszabb leállások előtti használathoz keresünk megoldást, akkor válasszuk a Miele TwinDos Care tisztítószert az adagoló vezetékek öblítéséhez.

  • A mosógép vízkőtelenítése

Hazánk kemény vize előszeretettel rakódik le a mosógépek fűtőelemén, és az idő múlásával egyre vastagabb réteget képez rajta, ami végezetül a készülék károsodásához vezethet. Emellett a mosógép dobja, a vízvezetékek, a szivattyú és a tömlők is érintettek lehetnek, mivel minden vízzel érintkező alkatrész veszélynek van kitéve. Éppen ezért érdemes időnként vízkőtelenítést végezni. Használhatunk kereskedelmi forgalomban kapható vízkőoldót, de a mosógép tisztítása citromsavval is megoldható.  A természetes citromsav tartalmú Miele vízkőmentesítő megóvja a fűtőszálat, a dobot és egyéb alkatrészeket is.


Itt az ideje az új mosógép vásárlásnak? Nézzen körül kínálatunkban!

Tovább a termékekre

 

címkék: